Kombi Sıcak Su Vermiyor
Kombi birçok sebeple sıcak su vermeyebilir. Her şeyden önce kombilerin önceliği sıcak sudur. Bu yüzden tüm kombiler yaz-kış her mevsim sıcak su ihtiyacına yanıt verir, ekstra kış dönemlerinde ısıtma sağlar. Kombi sıcak su vermediği zaman direkt servis çağırmak yerine birkaç işlem uygulamak gerekir. Daha çok bilinçli olup, bilinçli hareket etmek gerekir.
Servis Öncesi Yapılması Gereken İşlemler
- Kaloriferleriniz çalışır durumda mı?
- Sıcak su sorunu yaşadığınızda cihaz hangi konumda olursa olsun kaloriferlerinizin ısınıp ısınmadığını kontrol edebilirsiniz. Kaloriferleriniz ısınıyor ise sorun sadece sıcak su sistemindedir. Kaloriferleriniz de ısınmıyor ise bu sıcak su ve kaloriferin ortak çalıştığı büyük parçalarda sorun olabileceği anlamına gelir. Her koşulda servis yardımı almalısınız.
- Kombi sıcak su ayarı hangi derecede?
- Kombilerin marka model ve çeşitlerine göre minimum maksimum sıcak su dereceleri değişir. Dereceyi minimum seviyenin biraz üstüne aldıysanız bu sebeple de sıcak su sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Kombinizin minimum sıcak su ayarının yaklaşık 10-15°C üstüne çıkararak yeniden bir deneme sağlamalısınız. Su aşırı sıcak akar ise dereceyi isteğe bağlı kısabilir veya yükseltebilirsiniz.
- Kombiye gaz ve elektrik geliyor mu?
- Kombiye gaz geldiğinden ve elektrik geldiğinden emin olmanız gerekir. Kombiye elektrik gelmiyor ise ekranda hiçbir şey belirmez. Cihaz ledli ise hiçbir led yanmaz. Bu durumda önce dairenizde elektrik olduğundan emin olun. Elektrik yoksa eğer gelene kadar bekleyin. Elektrik var ve buna rağmen ekrana elektrik gelmiyor ise muhtemelen anakartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız. Kombiye gaz geldiğinden emin olmak adına da dairenizde doğalgazlı cihaz var ise çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Çalışır durumda ise kombi yanındaki gaz vanasına bakın ve açık olduğundan emin olun. Vana açık ise kombiye gaz geliyordur. Doğalgazlı diğer cihazınız (ocak gibi) çalışmıyor durumda ise kapı dışındaki gaz vanasına bakın kapalı ise açın. Açık olmasına karşın ocağın çalışmaması, sıcak suyun alınamaması gibi durumlarda bölgede gaz kesintisi olabileceğinden bilgileri bölgenizdeki doğalgaz dağıtım şirketini arayarak alabilirsiniz.
- Kombi basıncı ideal seviyede mi?
- Kombilerde olması gereken ideal basınç seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Bu değer 1 in altına düştüğünde basınç düşük, 2,5-3 barın üzerine çıktığında basınç yüksek demektir. Kombi her iki durumda da arızaya geçerek sıcak su vermeyebilir. Basınç 1 barın altında olduğunda kombi altında bulunan doldurma musluğu ile su basmalı, basınç 3 barı geçtiğinde kombiye en yakın peteğin hava alma kısmını açıp su alarak basıncı düşürmelisiniz. Arıza bu sebeple yaşanıyor ise sorun işlemlerden sonra düzelecektir.
- Kombi ekranda hata kodu var mı ya da arıza ledi yanıyor mu?
- Kombinin sıcak su vermemesinin genelde sebebi arızaya geçmesidir. Parçalarda sorun olabilir. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman kombiniz ekranlı ise ekranda hata kodu var mı diye bakın. Kombi ledli ise arıza ledi yanıyor veya yanıp sönüyor mu diye kontrol edin. Ekranda hata kodu var ya da arıza ledi yanıyor ise kombinizin marka modeline ve çeşidine göre arıza kodları ve ledlerin açıklaması değişir. Bu konuda bilgi almak için ya kullanım kılavuzunu okumalı ya da bizi arayarak arızanın sebepleri hakkındaki bilgileri almalısınız. Ekranda hata kodu var ise ya da arıza ledi yanmakta ise kombiye servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza durumlarında resetleme uygulaması maksimum 3 kez yapılmalıdır.
Bu kontrol ve uygulamalardan sonra kombiniz yine de sıcak su vermiyor ise bu durumda yapmanız gereken başka bir işlem bulunmaz. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi adına mutlaka uzman Kombi Servisi yardımı almalısınız. Kombide çok farklı sorunlar varsa, mesela; kombi yaz konumunda sıcak su vermiyor kış konumunda sıcak su veriyorsa yani kombi sadece kış konumunda sıcak su veriyorsa bu konuda bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.
Kombide Sıcak Su Arızası (Videolu Anlatım)
Muhtemel Sebepler Nelerdir?
Ntc, tribün, akış şalteri, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram, çift eşanjörlü kombilerde pompa gibi birçok parçada sorun olabilir.
Tabi bu sıraladığımız parçalar sıcak su arızalarında genel anlamda karşımıza arızalı olarak çıkan parçalardır. Net tespit ve çözüm için uzman servis ekibinin sorunu yerinde görmesi ve yerinde tespit yapması gerekir. Bu hususta kombiye kullanıcı olarak kesinlikle müdahalede bulunmamalısınız. Kombi musluklara suyu düşük debide veriyorsa yani sıcak su az akıyorsa bu konuda bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.
Sıcak Su Tek Bir Musluktan Gelmiyorsa
- Bu durumda kombide bir sorun olmadığını belirtmek isteriz. Sorun kombide olsaydı eğer hiçbir musluğunuza sıcak su gelmezdi. Hangi musluk olduğu fark etmeksizin bir musluğa sıcak su geliyor bir musluğa gelmiyor ise bu sıcak su gelmeyen bölümdeki bataryada sorun olabileceği anlamına gelir. Tabi oraya gelen tesisatta ya da musluk tesisatında da sorun olabilir. Bu arıza durumunda önce sıcak su gelmeyen bölümdeki bataryayı değiştirmeyi deneyin. Batarya değişimi sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise uzman bir tesisatçıdan yardım alabilirsiniz.
Tabi bu durumlar dışında kombi musluktan akan suyu geç ısıtıyorsa ya da musluktan sıcak su geç geliyorsa linki tıklayarak bu sorunun sebeplerini ve varsa eğer servis öncesi yapılması gereken işlemleri öğrenerek uygulayabilirsiniz.
İyi günler demirdöküm sıcak su kombisi gündüz çalışıyor akşam çalışmıyor neden olabilir akşam sıcak su gelmiyor
Merhaba Çiğdem Hanım… Cihazı incelemeden net bilgi aktarmamız imkansız. Ntc, tribün, akış şalteri, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram, pompa gibi birçok parça bu tip soruna sebep olabilir. Teknik destek için bizlere 0850 811 88 22’den ulaşabilirsiniz.
Selamünaleyküm usta sıcak su musluğunu açtığımızda bar düşüyor sorun ne olabilir
Merhaba Ersoy Bey… Yaşadığınız durumun farklı sebepleri vardır. Kombide ya da tesisatta su kaçağı olduğunda, genleşme tankının havası bittiğinde ya da delik olduğunda, ana eşanjör kireçlendiğinde basınç düşebilir veya sıva altında gözle görülmeyen tesisat kaçakları olduğunda basınç düşmektedir. Sorunun net tespit ve çözümü için teknik destek almalısınız.