Baymak Baxi Luna3 Avant Arıza Kodları

Baymak Baxi Luna3 Avant Hata Kodları

  1. E01 Arıza Kodu Gaz beslemesi – blokaj sorunu.
  1. E02 Arıza Kodu Emniyet termostat sensörü arızası.
  • Çözüm Arıza durumunda öncelikle; petek ve tesisata ait vanaların açık olduğundan, kombi su basıncının 1 ile 2 bar arasında olduğundan emin olmalısınız. Bu kontrollerden sonra kombiyi arızadan çıkarmak için resetlemelisiniz. İşlemlere rağmen sonuç alamıyorsanız; emniyet termostatı, eşanjör, pompa, kart, üç yollu vana arızası olabilir. Tabi bir de tesisatı ve filtreyi kontrol etmek gerekir. Bir tıkanıklık durumu söz konusu olabilir. Bu konuda mutlaka uzman desteği almalısınız.

  1. E03 Arıza Kodu Baca termostat sensörü/baca basınç sensörü sorunu.
  1. E04 Arıza Kodu Geçici alev kaybı.
  • Çözüm Brülörde geçici olarak alev kaybı yaşandığını belirten arıza kodudur. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Kesin arıza tespiti ve çözümü için servisi aramanız gerekmektedir.
  1. E05 Arıza Kodu Isıtma devresi sensörü sorunu.
  1. E06 Arıza Kodu Kullanım suyu devresi sensörü sorunu.
  • Çözüm Sıcak su sensöründe problem olabilir. Teknik açıdan sensör arızalı ise, sensör boruları nemli ise veya sensör bağlantılarında sorun var ise bu problem yaşanabilir. Bu arıza durumu ile karşılaştığınız zaman cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalı ve yardım almalısınız.
  1. E10 Arıza Kodu Düşük su basınç arızası.
  • Çözüm Sistemdeki su basıncının ideal konumda olmadığını belirtir. Bu gibi arıza durumlarında kullanıcı olarak cihaza su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz. Baxi Luna3 Avant kombiye su basma linkini tıklayarak işlemi uygulayabilir, arızayı çözümleyebilirsiniz.
  1. E25 Arıza Kodu Maksimum sıcaklık ikazı.
  • Çözüm Bu gibi arıza durumları birçok sebeple yaşanabilir. Arızanın çözümü veya yapılacaklar konusunda bilinçli olmak üzere Baxi Luna3 Avant E25 hatası linkini tıklayabilirsiniz.
  1. E35 Arıza Kodu Alev oluşumu sorunu.
  • Çözüm Alev oluşumunda bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında öncelikle R konumlu düğmeye basarak kombiye reset atmalısınız. Resetleme uygulamasından sonra sorunda düzelme olmazsa eğer; anakart, gaz grubu ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Arızanın yerinde teşhis edilerek onarılması için servis yardımı almanız gerekir.
  1. E80 Arıza Kodu Devresel kontrol sistemi sorunu.
  • Çözüm Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan Baymak Servisi ile görüşerek yardım talep etmelisiniz.
  1. E97 Arıza Kodu Yanlış enerji besleme sorunu.
  1. E98-E99 Arıza Kodu Ana kontrol panosu elektriksel sorun.
  • Çözüm Ekranda yanıp sönen bu iki arıza kodunun açıklaması da aynıdır. Muhtemel sebep elektronik kart ile alakalıdır. Yine de kesin bir teşhis ve arıza onarımı için önerimiz Baymak Servisi uzman ekiplerinden yardım almanızdır.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (4 Yorum)

  1. Ekrem şimşek dedi ki:

    Benin baymak luna 3 lavant konim 35 )decede çok ısıçak su
    Veriyor nfc değiştim ama

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ekrem Bey… Bu durumun tek sebebi sensör değildir. Harici olarak eşanjör, kart, üç yolu vana, pompa gibi parçaların da uzman servis ekiplerince kontrol edilmesi gerekir.

  2. MEHMET CAM dedi ki:

    1-örneğin 50 dereceye ayarlıyorum kombi ilk anda çalışıyor 60 dereceye kadar ısıtıyor daha sonra 34 dereceye düşünceye kadar alev sönüyor. Petekler bir ısınıyor bir soğuyor. Isınması da 34 derecenin pek üstüne çıkmıyor. Herhangi bir arıza kodu yok. Not:Beş petekten iki petek açık.
    2-kullanıcı iki yaşlı insan. Kombiyi açma kapamayı bilemediklerinden vanaları kapayarak ya da sigortayı indirerek bu işlemi yapıyorlar. On-off bir oda termostatı var bağlamak istiyorum. Bir sıkıntı olur mu?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Mehmet Bey… 1- Kombinin çalışma sistemi normal. Ancak 2 petek değil en az 3 petek kullanmak gerekir. Bunun sebebi cihazın arızalanmaması, masraf çıkarmaması yani sağlıklı devir daim yapması içindir. Ayrıca kombi 50°C ye ayarlı olduğu halde alınan verim 34°C kadar düşükse hem tesisatta hem de kombide sorun olabilir. Tesisatı ve kombiyi incelememiz gerekiyor.
      2- Kombi açık olduğu sürece petek vanalarının veya tesisat vanalarının kapalı olmaması gerekir. Aksi halde yine kombi hasar görüp masraf çıkarır. Kombi kış döneminde evde olunduğu sürece sürekli açık olması gereken bir cihazdır. Kombiye uygun bir oda termostatı varsa tabi bağlantı yapılıp kullanılabilir.

Petek Yıkama