Protherm Panther F3 Arıza Kodu Nedir?
Aşırı ısınma sorunudur. Limit termosat aşırı ısınma sebebi ile devreye girerek kombiyi bloke etmiştir.
Kullanıcı Servis Çağırmadan Önce Ne Yapabilir?
- Panther kombiyi resetleyebilir. Panther model kombilerde direk resetleme tuşu bulunmaz. Panelin üst kısmında açma-kapama düğmesi bulunur. Kombiyi kapatın ve birkaç saniye sonrasında yeniden açın. Düzelme olmaz ise işlemi birkaç kez daha tekrarlamalısınız.
- Kalorifer vanalarını kontrol edebilir. Kombi kış konumunda olsun olmasın fark etmez. Kalorifer vanalarının her zaman açık olması gerekir. Özellikle de en azından 3 kalorifer vanası mutlaka açık olmalıdır. Değilse de açarak yeniden bir kullanma deneyin ve kombiyi yine resetlemelisiniz.
- Kombi basıncı düşükse su basma işlemi uygulayabilir. Kombi basıncı kontrol edilmelidir. Basınç 1 bardan az ise su basma işlemi uygulanarak basınç 1,5 bara çıkarılmalıdır.
Uygulamalardan sonra da sorunun devam ettiğini gördüyseniz mutlaka uzman yardımı alın. Çünkü cihaza çözüm odaklı yapabileceğiniz başka bir işlem veya müdahale bulunmamaktadır. Uzman Protherm Servisi yardımı almanızı önermekteyiz.
Arızanın Çözümü
- Ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir
- Üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir
- Üç yollu vana çalışma sırasında ortada kalıyor olabilir
- Devir daim pompası sıkışmış olabilir
- Kalorifer pislik tutucu filtre tıkanmış olabilir (filtre temizliği için linki tıklayabilirsiniz)
- Tesisat tıkalı olabilir
Panther kombi duş alırken soğuk su 10 dakika boşa aktıktan sonra sıcak su geliyor. Birkaç kişi art arda duş alırken sıcak su gelmesi daha uzuyor. Boşa su akarak bekleniyor.
Duş alırken sıcak su basıncını düşürmek için musluğu kısarken sıcak su gidiyor. Tekrar buz gibi suyun dakikalarca ısınmasını bekliyoruz.
Banyo yapılırken kalorifer radyatörleri soğuyor. Sıcak su sadece banyoya gidiyor.
Kombi 45 derecede çalışıyor, 5 petek var. 35 günde 640 metreküp doğalgaz tüketmiş. 1.305 TL doğalgaz faturası geldi. Kiracıyım. Yeni kombi alamam. Çözüm rica ediyorum.
Merhabalar Hurşit Bey,
Sensör, tribün, akış şalteri, üç yollu vana arızalı olabilir . Sorunu yerinde görüp incelememiz lazım. Çağrı merkezimize ulaşarak kaydınızı bırakabilir, uzman teknik servis ekiplerimizden yardım alabilirsiniz.
protherm kombim var f 3 hatası veriyor sadece banyoda kullanıyom fitreleri temizledim suyunu boşalttım basınçı 1,7 getirdim ama sorun devam ediyor
Merhaba Ferhat Bey… Kombi aşırı ısınma hatası veriyor. Sadece banyoda kullanıyorum derken? Sadece sıcak suyu mu kullanıyorsunuz? Eğer kalorifer devresi kapalıysa petek vanalarına bakın. Petek vanalarını, petekler kapalı olsa bile açın. En az 3 petek vanası açık olsun. Geri kalan işlemleri uygulamışsınız zaten. Sorun yine de düzelmiyorsa yapılabilecek başka bir işlem olmadığı için servis yardımı almanız gerekir.
Sıcak suyu açtığımız zaman devir dayim yapıyor hemen F 3 çe geçiyor 1 dakika bekliyoruz normale geçiyor suyu açtığımız zaman yine F 3 çe geçiyor ne yapmamız lazım acaba
Merhaba Medine Hanım… Protherm kombilerde F3 aşırı ısınma sorunudur. Yani cihaz içerisindeki suyun maksimum sıcaklığı geçtiğini belirtir. Kombi su basıncına bakın, 1 bar altındaysa kombiye su basın. Petek vanalarına bakarak açık olduğundan emin olun. Kombi altındaki tesisat vanalarına bakın, açık olduğundan emin olun. En son işlem olarak cihazı resetleyin. Ancak bu kontrol ve işlemlerden sonra sorun düzelmezse eğer servis yardımı almanız gerekir. Yapabileceğiniz herhangi bir işlem yoktur. Arızanın teşhisi için de sorunu yerinde görmek gerekir.
Merhaba,
Kombimi 80 dereceye ayarladığım zaman yaklaşık 30 saniye içerisinde 35 dereceden 80 derecenin üstüne çıkıyor ve sonra durarak tekrar 35 dereceye düşüyor. Dolayısıyla en yakın petek dışındaki petekleri ısıtmamış oluyor. Hele hele 50 derece yaptığımızda en yakınındakini dahi ısıtamıyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce.
Teşekkür ederim
Merhaba Erdi Bey… Kalorifer devresinde bir sorun var. Normalde 80°C yüksek bir sıcaklık derecesi. Kombi bu derecede çalıştırıldığı zaman kaloriferlere el bile değmemesi gerekir. Yani aşırı sıcak olması gerekir. Tesisatta tıkanıklık olabilir, kalorifer sensöründe sorun olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir, petek temizliği gerekebilir, anakart veya devir daim pompası arızası olabilir. Buna benzer durumlar söz konusu olabileceğinden sorunun yerinde görülmesi ve tespit yapılması gerekir. Bu yüzden servis yardımı almalısınız.