Demirdöküm Vinto Hata Kodları
- F01 ve F04 Arıza Kodu Gaz yok veya alev oluşmadı.
- Çözüm Vinto model kombilerde sıkça karşımıza çıkan bu arıza durumunda cihaz ateşlemeyi yapamıyor demektir. Vinto F01 hatası çözümü için veya bilgi için linki tıklayabilirsiniz. F04 arızası için de yine belirtilen linki tıklayarak oradaki bilgilerle arızayı çözümleyebilirsiniz.
- F02 Arıza Kodu Hava akış sorunu.
- Çözüm Atık gaz sisteminde sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Vinto kombilerin çeşidine göre arıza durumu değişmektedir. Vinto kombi F02 arızasında servis öncesi çözüm bilgilerini incelemek için linki tıklayabilirsiniz.
- F03 Arıza Kodu Hava akış sorunu 2 saat 40 dakika içinde 3 kez tekrar etmiş.
- Çözüm Vinto kombide F2 arıza kodunun 2 saat 40 dakika içerisinde 3 kez tekrar ettiğini ve müdahale edilmediğini belirten arıza kodudur. Hava akış sorununun devamı yani tekrarı olarak adlandırabiliriz. Parçalara müdahale gerekeceğinden mutlaka uzman yardımı almalısınız.
- F05 Arıza Kodu Aşırı ısınma emniyeti sorunu.
- Çözüm Vinto kombi tesisatındaki su sıcaklığının yükseldiğini ve bu sebeple cihazın koruma altına alındığını belirten arıza kodudur. Limit termostat devreye girmiş ve aşırı ısınmaya karşı kombiyi korumaya almış demektir. Bu durumda önce cihazınız kış modunda ise peteklerin açık olduğundan emin olmalısınız. Petek vanaları kapalı ise açmalı ve en azından 3 petek vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Sonrasında Vinto kombiyi kapatıp açarak resetlemelisiniz. Resetleme uygulaması sorun düzelmediği sürece birkaç kez daha tekrarlanabilir. Arıza durumunun devam ettiği durumlarda servisi aramanız gerekir. Aşırı ısınma sorunun yaşanılmasının temel sebepleri; kalorifer tesisatında tıkanma olması, kalorifer filtresinin tıkanması, üç yollu vananın arızalanması, pompanın sıkışması, ana eşanjörde kireç veya tıkanma olmasıdır. Net teşhis uzman servis ekipleri tarafından yerinde yapılacaktır.
- F06 Arıza Kodu Kalorifer devresi sensör problemi.
- Çözüm Kalorifer sensöründe arıza olduğunu, kablolarda kopma-kısa devre olabileceğini, borularda nemlenme olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu durumda teknik açıdan arızanın yerinde görülmesi gerekir. Teknik açıdan müdahale için Demirdöküm Servisi’ni aramalısınız.
- F08 Arıza Kodu Mikrofast sensör sorunu.
- Çözüm Harici sensörde sorun olduğunu belirtir. Sorun sadece sensörde değil, sensör kablolarında veya sensör borularında olabilir. Tespit ve çözüm için işi uzmanına bırakmalısınız.
- F09 Arıza Kodu Su basınç sensör hatası.
- Çözüm Vinto kombilerde su basıncını ölçme görevindeki sensörde problem oluştuğunu belirtir. Bu sorunda cihaz tesisatındaki su ölçülmez ve yanlış gösterilir. Parça değişimi adına servisi aramalısınız.
- F11 Arıza Kodu Anakarttan sinyal alınamıyor.
- Çözüm Kombinin beyni olarak adlandırdığımız anakartta sorun olduğunu belirtir. Bu durumda cihazdan bir performans beklenilemez. Cihaz çalışmayacak ve bloke durumda olacaktır. Anakart tamiri ya da değişimi gerekebilir. Bu konudaki yardımları da uzman servis ekiplerinden almalısınız.
- F12 Arıza Kodu Ekran kart veya uzaktan kumanda panelinde sorun.
- Çözüm Vinto kombilerde ekran kartında veya uzaktan kumanda panelinde sorun olabileceğini belirten hata kodudur. Teşhis ve çözüm için Demirdöküm Servisi’ni aramalısınız.
- F13 Arıza Kodu Ana devre sorunu.
- Çözüm Sorun elektronik kart ile alakalı olabilir. Vinto kombiyi birkaç kez kapatıp yeniden çalıştırmayı deneyin. Arıza durumu düzelmez de devam ederse eğer mutlaka servis yardımı almalısınız.
- F14 Arıza Kodu Kalorifer devresine gönderilen suyun sıcaklığı 95°C üstünde.
- Çözüm Bu sorunu yaşadığınızda önce kalorifer vanalarına bakın. Kapalı kalmışsa bu sebeple sıcaklık yükselmiş olabilir. Vanalar kapalı ise mutlaka açın. Vanaların açık olduğundan eminseniz eğer Vinto kombiyi birkaç kez kapatıp yeniden açın yani resetleme işlemi yapın. Sorun yine de devam etmekte ise mutlaka servis yardımı almalısınız.
- F15 Arıza Kodu Steps motor arızası.
- Çözüm Üç yollu vana steps motorunda sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu sorunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servisi aramalısınız.
- F16 Arıza Kodu Gaz valfi selenoid valf arızası.
- Çözüm Gaz valfi üzerindeki valflerde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Teknik açıdan tespit ve müdahale için servisi aramalısınız.
- F17 Arıza Kodu Voltajın 170 V altında olduğunu belirtir.
- Çözüm Daireye ve Vinto kombiye gelen voltaj düşük olduğunda bu sorun yaşanmaktadır. Bu durumda bir süre beklemenizi öneriyoruz. Cihaz resetlemeyi otomatik yapacaktır. Bu sebeple resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Uzun süre bekleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise servisi aramanız gerekir. Genelde düşük voltaj sorunları yaşanıp sorun düzelmediğinde anakart yanmış veya hasar görmüş oluyor. Müdahale de anakarta yapılır. Tamir veya değişim ile problem çözümlenebilir. Yalnız arıza durumunun tekrar etme olasılığı da vardır. Bu gibi durumlarda ise önerimiz kombi regülatörü kullanımıdır.
- F18 Arıza Kodu Kullanıcı arayüz sorunu.
- Çözüm Ekran kartında sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Yine de sorunu yerinde görmek gerekir. Cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka uzman yardımı almalısınız.
- F19 Arıza Kodu Sıcak su ntc si talepte ama sensörün boru ile irtibatı yok.
- Çözüm Sıcak su sensörü kombi içerinde kablolar ve borular ile bağlantılıdır. Boru ile sensör arasında irtibatın olmadığını belirtir. Bu durumda teknik açıdan tespit ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.
- F20 Arıza Kodu Ekran kartı ile kombi uyumlu değil.
- Çözüm Kullanıcı arayüz olarak da adlandırabileceğimiz ekran kartı ile kombinin uyumlu olmadığını belirten arıza kodudur. Öncesinde kullanıcı arayüze müdahale edildi ise yanlış monte edilmiş olabilir. Yeniden kontrol edilmesi için servisi aramalısınız. Müdahale edilmedi ise bu durumda sorun elektronik kart ile alakalı olabilir. Bu durumda tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.
- F21 Arıza Kodu Tesisat su basıncı düşük.
- Çözüm Tesisat su basıncı düşük olduğunda yani kombinin suya ihtiyacı olduğunda ekranda beliren arıza kodudur. Cihaz bu durumda bloke şekildedir yani çalışma yapmaz. Tesisata su basmanız gerekir. Vinto kombinin sol altındaki mavi doldurma musluğunu sola çevirerek su basma işlemini 1,5 bara kadar devam ettirmelisiniz. Bu değere geldikten sonra mavi doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmalısınız. Sorunun düzeldiğini göreceksiniz. Düzelme olmaz ise açma-kapama işlemi yapın. İşlemi yapamadıysanız veya yapmanıza rağmen sorun düzelmiyorsa eğer mutlaka servis yardımı almalısınız.
- F22 Arıza Kodu Kalorifer tesisat basıncı çok yüksek.
- Çözüm Demirdöküm Vinto kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise bu kombinin basıncının olması gereken değerden fazla olduğunu belirtir. Yani kombi bar seviyesini kontrol ederseniz 2,7 barın üstünde olduğunu göreceksiniz. Vinto kombinin yüksek basıncını düşürmek için petek havasını almanız gerekir. Petek havasını almak için peteğin yan kısmında bulunan müşür bölümünü açın. Su gelecektir. Bir miktar su alın, basıncın düşmeye başladığını göreceksiniz. Bu şekilde su alarak basıncı ideal konuma yani 1 ile 2 bar arasına getirin sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı durumlarsa açma-kapama işlemi uygulamalısınız.
İyi akşamlar
Kombin de vinto marka.f19 arızası veriyor.Yukaridaki cevaplarınızda nTC Sensörr arızası diyor.Kendim nTC yı değiştirdim(,elrktrikciyim,) Aynı arızayı yine veriyor.Ama kalorifer musluk modunda çalışıyor.Arizayi musluk modunda veriyor.20-25 sn sonra f19 veriyor.Kartta bir arıza olabilir mi?
Merhaba Mustafa Bey… Arıza kodu açıklaması sensör arızası olarak geçiyor. Ancak sensör bağlantılarının, borularının ve tabi ki kart dahil birçok parçanın da kontrol edilmesi gerekiyor.
Su basıncı 0.8 olduğunda emniyet ventili den su akmaya başlıyor 0.5 olunca da duruyor arıza ne olabilir
Merhaba Abdulkadir Bey… Emniyet ventili kombi basıncı 2.5 veya 3 barı geçerse devreye girip su tahliyesi yapar. Basınç değeri düşük olmasına rağmen su tahliyesi yapıyorsa ya emniyet ventili bozuktur ve değişimi gerekir ya da basınç göstergesinde bir sorun vardır yanlış gösteriyordur. Muhtemel sebepler bu şekilde görünüyor ancak yine de sorunu yerinde görüp incelememiz gerekiyor.
Merhaba kolay gelsin Bizim kombi demirdöküm vinto sorunumuz sıcak suyu ateşlemiyor. Peteklere sıcak su veriyor ekranda arza koduda göstermiyor kombiyi kapatıp açtık düzelmedi yani mutfakta ve banyoda sıcak su musluğunu açtığımızda su akıyor fakat soğuk su geliyor kombi ateşlemiyorki su ısınsın ama kaloriferi çalışıyor sorun ne olabilir yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler
Merhaba Mehmet Bey… Arıza durumlarında uzaktan bilgi aktarabilmemiz için kombinin bir hata kodu vermesi gerekir. Hiçbir hata kodu yoksa, 4 mevsim sıcak su için kullandığımız kombide en ufak parçadan tutun da en büyük parçalara kadar sorun olabilme ihtimali vardır. Sizi bu aşamada yönlendirebileceğimiz bir işlem de olmadığı için servis çağırmanız gerekiyor. Yani kombiyi yerinde görüntülememiz gerekiyor.
Banyo yaparken çok kısıkta sıcaksu alıyorum normalde açtığımda sıcak su kesiliyor soğuk su geliyor yani bir soğuk bir sıcak su geliyor bir ayarda durmuyor
Merhaba Tuncay Bey… Bu şikayetiniz tüm musluklarda oluyorsa (banyo ve mutfak gibi) sorun kombidedir. Ancak sorunu yerinde görmeden bu konuda bilgi aktarmak çok zordur ve servis yardımı almanız gerekir. Bu şikayetiniz sadece banyoda oluyor mutfakta olmuyorsa; banyodaki musluk-batarya arızalı olabilir, filtre tıkalı olabilir veya tesisatınızda bir sorun olabilir.
Slm bende demirdöküm vinto kombi var vebu cihaz kalorifer kısmını çalıştırdığımda ekrandaki işi rakamları ayarlarıyım dereceye göre çok hızlı yükselip duruyor herhangi bir ariza kodu yok. Bunun nedeni hangi parçalardan kaynaklanır acaba….
Merhaba Özcan Bey… Burada önemli olan aslında dereci kaça ayarladığınız ve ne kadar yükseldiğidir. Örneğin 40°C ye ayarlıyorsunuz cihaz 65-70°C lere kadar mı çıkıyor? Kombiler sadece ayarlama sırasında ekranda ayarlanan derecesi birkaç saniyeliğine gösterir. O da ayarladığınız sıcaklığı görüntüleyebilmeniz içindir. Birkaç saniye sonra ekranda beliren değer kombi içindeki suyun sıcaklığıdır. Kombi ayarlanan sıcaklığa gelince yavaşça durur, pompa devir daime devam eder ancak brülördeki alev söndüğü için derece de düşer. Yani her kombi bu şekilde çalışır. Ekrandaki derece ayarladığınız derecenin 15-20°C üstüne çıkmıyorsa sorun yok diyebiliriz. Daha fazla yükseliyorsa ntc sensör, kart, pompa gibi birçok parçanın kontrol edilmesi gerekir.