Alarko Serena-Trendy D-Harmony D Kombi Kullanımı

Alarko Serena-Trendy D-Harmony D Kombi Nasıl Kullanılır?

Önemli Bilgi: Alarko yeni sürüm Serena, Trendy-D ve Harmony-D model kombilerin kullanım kılavuzu bilgisini makalemizde bulabilirsiniz.

Alarko Serena-Trendy D-Harmony D Kombi Kullanımı

  1. Musluk simgeli düğme
  2. Sıcak su ayarı yapmak için kullanılır.
  3. Kalorifer simgeli düğme
  4. Kalorifer ayarı yapmak ve yaz konumuna geçmek için kullanılır.
  5. R düğmesi
  6. Arıza durumunda cihazın arızadan çıkarılması amacı ile kullanılır.
  7. Ekran
  8. Cihazın hangi konumda kaç derece çalıştığı görüntülenir.
  9. Manometre
  10. Kombi tesisatındaki mevcut basıncı görüntüler.

Kombiyi Yaz Konumunda Çalıştırma

Öncelikle kalorifer simgeli düğmeyi en sola çevirerek yaz konumuna geçmelisiniz. Sonrasında yaz konumu yani sıcak su konumu için ısı ayarlaması yapmalısınız. Bunun için de musluk simgeli düğmesi sağa doğru çevirmeniz gerekir. Düğmeyi sağa doğru çevirmeniz ile sıcak su derecesini artırmış olursunuz. Ekranda ayarladığınız sıcaklık derecesi kısa süreliğine belirecektir. Bu sayede sıcak su derecesini isteğinize bağlı ayarlayabilirsiniz. Su aşırı ısınıyorsa musluk simgeli düğmeyi sola çevirerek sıcak su ayarını düşürebilirsiniz.

► Kullanım suyu sıcaklık ayarı 35°C ile 60°C arasındadır.

Sıcak su talebi olduğunda yani sıcak su musluğunu açtığınızda cihaz beklemede ise otomatik ateşlemeyi başlatır ve ekranda “su damlası simgesi” belirir.

Kombiyi Kış Konumunda Çalıştırma

Kalorifer simgeli düğmeyi sağa doğru çevirdiğinizde hem kış konumuna geçmiş olursunuz hem de kalorifer sıcaklık ayarını artırmış olursunuz. Ekranda ayarladığınız kalorifer sıcaklık ayarı görüntülenecektir. Yani ayarladığınız sıcaklık derecesi görerek isteğe bağlı kalorifer simgeli düğmeyi kullanarak ısı ayarını düşürebilir ya da yükseltebilirsiniz.

► Kalorifer sıcaklık ayarı 30°C ile 80°C arasındadır.

Isıtma talebi olduğunda ekranda kalorifer simgesi görüntülenir. Kombi aynı zamanda sıcak su için de kullanılıyorsa yani kış modunda ise ekranda su damlası simgesi de görünür. Sıcak su talebi olursa yani musluk açık olursa kombi kalorifer konumunu kapatır ekrandaki su damlası simgesi yanıp söner. Sıcak su musluğunu kapattığınızda ise kalorifer konumu devreye girer ısıtma kaldığı yerden devam eder.

Kombiyi Resetleme

Alarko Serena-Trendy D-Harmony D Kombi Kullanımı sırasında kombi arızaya geçtiğinde ekranda anahtar simgesi ile birlikte arıza kodu da görüntülenir. Bu gibi durumlarda kalorifer ve musluk ısı ayar düğmelerinin arasında bulunan “R” konumlu düğmeye basarak resetleme işlemi yapabilirsiniz. Arıza tekrarında işlemi en fazla 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Düzelmeyen arıza durumlarında;

Alarko Serena modeller için; Alarko Serena Arıza Kodları linkini tıklayabilirsiniz.
Alarko Trendy-D modeller için; Alarko Trendy-D Arıza Kodları linkini tıklayabilirsiniz.
Alarko Harmony-D modeller için; Alarko Harmony-D Arıza Kodları linkini tıklayabilirsiniz.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (8 Yorum)

  1. Eray akgül dedi ki:

    Kombi çalışıyor peteklere sıcak su vermiyor arza bu gün oldu bi sıkıntı yoktu sıcak su da bi sıkıntı yok sadece peteklere sıcak su gitmiyor devirdaim yapmiyor

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Eray Bey… Kombi ve tesisat vanaları açıksa, kombi su basıncı ideal seviyedeyse kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem de bulunmuyor maalesef. Peteklerin ısınmaması teknik bir sorundur. Hem tesisat hem de kombide sorun olabilir. İncelemeyi yerinde yapmamız gerekiyor. Tesisat-filtre tıkanıklığı, kombide; sensör, kart, pompa, eşanjör, üç yollu vana gibi birçok parçada sorun olabilir.

  2. Esan Saygılı dedi ki:

    Alarko kombimiz var gaz vanasını şartleli açtım.Anlattiginiz gibi çalıştırdım 35/36 ısı yükseliyor ama petekler açık olduğu halde ısı peteklere gelmiyor kalorifer göstergesi de var.Yanıyor

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Esan Saygılı… Petek vanaları açık olduğu halde ısı olmuyorsa teknik müdahale gerektirir. Sensör, kart, eşanjör, pompa, üç yollu vana gibi parçalarda ayrıca tesisatta sorun olabilir. İncelemeyi yerinde yapmamız gerekiyor.

  3. Tugba mazakoglu dedi ki:

    Merhaba.bizim yeni tasindigimiz evdekombimiz alarko harmony d.sicak su kisminda bi sorun yok ama petekler isinmiyo.sadece mutfak isiniyo diger yerler soguk.acaba kombinin altindaki mavi kirmizi borular var onlarinmi ayarini yapamadik.onalrin nasil olmasi gerekiyo.hepside tamamen acik durumdami olmali

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Tuğba Hanım… Kollektör vanalarının ve tesisat vanalarının her daim açık olması gerekir. Boruyla aynı hizada olursa yani dik şekilde açık demektir. Tabi bir de peteklerin yanında bulunan vanaları kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalıysa açmanız gerekir. Yine de sonuç değişmiyorsa sorun kombiyle veya tesisatla alakalı olabilir. Cihazı ve tesisatı yerinde görüp incelememiz gerekir.

  4. Mustafa SEPETYAPAN dedi ki:

    Alorko SERENA kombimiz var, kombiden şikayetim şu, bana göre sürekli çalışıyor.30 saniye duruyor tekrar çalışıyor.Bundan dolayı da yüksek fatura geliyor.Bu kombinin ekonomi modu yok mudur..Ne yapmam gerekiyor…

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Mustafa Bey… Serena model kombilerden piyasada birkaç seri vardır. Cihazınız eskiyse eğer eski cihazlarda ekonomik mod yoktur. Ancak kombi yeni bile olsa 30 saniye dinlenip yeniden çalışması normal değildir. Yani cihaz düşük sıcaklıkta olsa bile böyle bir çalışma sistemine normal denilemez. Bir sensör, kart arızası olabilir, tesisat tıkalı olabilir. Bu konuda uzman yardımı alarak hem tesisatınızı hem de kombinizi kontrol ettirmenizi öneririz.

Petek Yıkama