50 Soruda Kombi

Kombi Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

  1. 1-Kombi Nedir?
  • Kombi sıcak su ve ısınma gereksinimi karşılamakta olan doğalgaz, elektrik ve su ile çalışmakta olan bir cihazdır. Kombinin İngilizce adlandırılması Combined’dir. Yani birleşik demektir.
  1. 2-Kombi Nasıl Bir Cihazdır?
  • Kombi duvara montajı yapılan, fazla yer kaplamayan, sessiz çalışan, kolay taşınabilen, ebat bakımından büyük olmayan, hafif ve hiçbir cihaza bağlı olmadan çalışan kullanıcısına konfor ve rahatlık yaşattıran bir cihazdır.
  1. 3-Kombi Hangi Malzemelerden Yapılmaktadır?
  • Kombi; alüminyum, plastik, bakır, DKP sac, Galvanizli çelikten yapılan bir cihazdır.
  1. 4-Kombi Hangi Ekipmanlara Sahiptir?
  • Kombi öncelikle ısıtma sistemi içinde gerekli olan genleşme tankı, termostat, kontrol panosu, pompa gibi zorunlu sistemlerine aynı zamanda kullanıcı sağlığı açısından emniyet ekipmanlarına sahiptir diyebiliriz.
  1. 5-Kombi Kullanmak Neden Avantajlıdır?
  • Kombi en başta hiçbir cihazın sağlamadığı sıcak su ve ısınma ihtiyacını aynı anda karşılar. Ne kadar yakıt tüketirseniz ödemeniz o kadar olur. Kullanıcılarına yaz ve kış aylarında duş ve mutfakta sıcak su konforu sağlar. Bunun yanı sıra kış aylarında da dairemizde yer alan tüm odalarımızı ısıtmamızda büyük katkısı bulunur. Bu etapta sıcak su için şofben ya da termosifon kullanımına, ısınmak için de farklı ısıtıcılara gereksinim olmaz. Bu nedenle de diğer ısıtma sıcak su cihazlarına nazaran avantajlıdır.
  1. 6-Kombi En Çok Küçük Mekanlar İçin mi Uygundur?
  • Önceleri yani kombilerin ilk üretildiği tarihlerde küçük mekanlar için daha uygundu diyebiliriz. Fakat teknoloji gelişimi ile birlikte kaskat uygulamalar sayesinde daha büyük mekanları daha iyi ısıtabilme özelliğinde diyebiliriz.
  1. 7- Kombinin Çalışma İlkesi Nedir?
  • Kombi genelde şofben gibi sıcak su cihazlarının çalışma sistemi ile hemen hemen aynı çalışma sistemine bağlıdır. Şöyle ki; borulardan gelen suyun eşanjör aracılığı ile ısıtılması ilkesi üzerinde çalışma sergilemektedir.
  1. 8-Kombi Güven Sağlar mı?
  • Özellikle bacalı kombilerde baca çekmemesine ya da atık gazın atılamayarak geri gelmesine, bunun yanı sıra aşırı ısınma durumlarına, alevin sönmesine, donmalara ya da gaz kaçağına karşı gereken önlemler üretim sırasında alınmıştır. Yani TSE standartlarının önerdiği yapılmasını zorunlu tuttuğu her tür önlem alındığı için güvenilirdir diyebiliriz.
  1. 9-Kombi Alırken Dikkat Edilecekler Nelerdir?
  • Öncelikle nasıl bir ürün alacağınızı düşünün ve araştırmalar yapın. Bu anlamda bayileri gezin ve teknik açıdan bilgiler edinin. Yakınlarınızın sizlere sunduğu bilgileri dikkate alın fakat bu dikkat konusu sadece marka model konusunda olsun. Isıtmak için yeterli gelmeyebilir ya da aşırı yüksek kapasitede gelebilir. Bu durum ya randıman alamamanızı ya da fazlasıyla almanızı sağlar. Bu aşamada da tasarruf sağlayamazsınız. Bilinen aynı zamanda servis ağı geniş olan markaları seçmeye çalışın. Maliyetten çok tüketim bedelini ve servis maliyetini düşünerek hareket edin. Daire ve binanızın özelliklerini öğrenin ve ona göre bir tercihte bulunun. En önemlisi de TSE damgalı olmasına özen gösterin ki ileride sağlık açısından problemlerle karşılaşmayın.
  1. 10-Kombi Kaça Ayrılır Çeşitleri Nelerdir?
  • Kombiler öncelikle çalışma prensiplerine göre bacalı, hermetik yarı hermetik ve yoğuşmalı olarak gruba ayrılırlar. Ayrıca ateşleme sistemine göre de pilot alevli aynı zamanda elektronik ateşlemeli olarak 2 gruba ayrılmaktadır.
  1. 11-Kombileri Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?
  • Kombiler zaten çeşitleri sebebi ile ve çalışma sistemleri sebebi ile birbirlerinden ayrılmaktadır. Yani bacalı bir kombi bina bacasına bağlanır. Dairede baca çıkışı varsa bağlantısı yapılabilir. Hermetik kombide bu koşul yoktur. Direk olarak borusu dışarı verilir ve fan ile temiz hava atık gaz akışını sağlar. Yoğuşmalı kombiler ise daha çok büyük dairelerde kullanılır. Bu özellikler zaten kombiler birbirinden ayırmaktadır.
  1. 12-Bacalı Kombi İle Hermetik Kombi Arasındaki Fark Nedir?
  • Bacalı kombi atık gazı her zaman bina bacası yardımı ile dışarıya atar. Çalışmak için temiz olan havayı da bulunduğu ortamdan alır. Yani bacalı kombi olan yerde kesinlikle ortam havalandırılmalı ortamın havasız kalmaması sağlanmalıdır. Ortam olur da havasız kalır ise bu durumda bacalı kombi çalışmaz. Ayrıca baca çekişleri sürekli kontrol edilmelidir. Bacanın tıkalı olduğu durumlarda da atık gaz dışarı atılamaz. İçeri sıçan atık gaz da kullanıcı sağlığını etkileyebilir. Hermetik kombilerde ise durum tam tersidir. Ortamın havasını kullanmaz, bina bacasına bağlanmaz atık gazı da bina bacası ile dışarı atmaz. İçinde fan vardır. Fan yardımı ile atık gazı dışarı atar temiz havayı da içeri çeker. Bu şekilde bir çalışma sergiler. Hermetik kombiler bina bacasına bağlı çalışmadığı için de genel anlamda en çok tercih edilen kombiler arasındadır diyebiliriz.
  1. 13-Evimde Hangi Kombiyi Kullanmalıyım?
  • Bu durumda önemli olan bina özellikleridir. Eğer binanızda baca çıkışı var ise bu durumda bacalı kombi çeşidini tercih edebilirsiniz. Eğer binanızda baca çıkışı yoksa bunun için hermetik kombi evinize uygundur diyebiliriz. Evinizin büyüklüğüne göre de kombi kapasitesini ayarlayabilirsiniz.
  1. 14- Yoğuşmalı Kombi Özellikleri Nelerdir?
  • İşletme maliyetini düşürerek az yakıt tüketilmesini sağlamaktadır. Duman gazı içindeki su buharını yoğuşturarak bu çıkan su buharını kendi enerjisine eklemektedir. Bunun yanı sıra baca gazı sıcaklığını da düşürerek ek bir verim artışı ile enerji kazanılmasına yardımcı olur.
  1. 15- Kombinin Maliyeti Diğer Isıtıcılara Göre Yüksek midir?
  • Hermetik ve bacalı kombiler için aynı durum söz konusu olmasa da yoğuşmalı kombilerde maliyet yüksek olabilmektedir. Bunun sebebi ise düşük sıcaklıkta çalışması, dairde daha fazla radyatör bulunmasıdır. Bu anlamda ilk yatırım maliyeti yüksek olabilmektedir. Ancak olması gerekenden daha az enerji tükettikleri için işletme maliyeti düşük olmaktadır. İdeal kullanım ise; düşük sıcaklıkta çalışmasının zorunlu olduğu yerden ısıtma sistemlerinde yoğuşmalı kombinin kullanılmasıdır.
  1. 16- Eve Kombi Taktırmak Fazla Vakit Alır mı?
  • Bu konuda fazla vaktiniz harcanmaz diyebiliriz. Eğer daireye kalorifer tesisatı döşendi ise yani kaloriferler takılıp hazır hale geldi ise kombinin montajı aynı gün içerisinde kısa sürede gerçekleştirilmektedir.
  1. 17- Kombi Sadece Doğalgaz ile mi Çalışır?
  • Kombi doğalgaz ile de çalışır LPG ile de çalışır. Hatta teknolojinin gelişmesi ile birlikte yalnızca elektrikle çalışmakta olan kombiler de çıktı diyebiliriz.
  1. 18- Kombiyi Açık Alanlara mı Monte Etmek Gerekmektedir?
  • Kombi dış ortama montajı yapılamayan cihazlardandır. Yani siz kombiyi dış duvara monte ettiremezsiniz. Ya da açık olan balkona kombi montajı yapılamaz. Ayrıca kombi banyo gibi küçük alanlara da monte edilemez. Gaz firmasının zaten bu anlamda birtakım kuralları vardır. Bu kurallara uyularak kombi montajı yapılır diyebiliriz.
  1. 19- Kombi Balkonda ise Camekan Olması Şart mı?
  • Camekanlı olan ya da plastik cam ile kapatılmış olan balkona kombi montajı yapılabilir. Bu anlamda dışarıdaki soğuk havadan etkilenip donma sorununu meydana getirmemektedir. Fakat yine de gaz kuruluşu tarafından havalandırma şartları yeterli midir diye kontrol edilmeli ona göre kullanılmalıdır.
  1. 20- Kombi Kapasiteleri Nedir?
  • Kombiler tamamen dairelerin metrekarelerine göre kapasitelendirilmiştir. Örneğin; 100 ile 120 m2 de olan daireler için 17-20 bin kcal/h kapasite uygundur ve bu şekilde de dairelerin büyüklüğüne göre kapasite değişmektedir.
  1. 21- Kombinin Kullanım Ömrü Kaç Senedir?
  • Kombi kullanım ömrü kombinin kullanımına göre değişmektedir. Yani bu anlamda bakım önemlidir diyebiliriz. Bakımı düzenli yapılan kombi diğer kombilere nazaran daha uzun süre çalışabilir. Fakat Sanayi Bakanlığı tarafından 15 yıl diye belirlenmiş bu şekilde karar alınmıştır.
  1. 22- Kombi Kullanımı Karışık mıdır?
  • Kombi kullanımı oldukça basittir. Zaten üzerinde yaz kış konumları ayrılmaktadır. Bu durumda yazın yaz konumu kışın da kış konumu kolay bir şekilde ayarlanabilir. Kombi kullanımı dairelerimizde kullandığımız çamaşır, bulaşık makinesinden daha kolay bir kullanıma sahiptir diyebiliriz.
  1. 23- Kombi Arızalandığında Neler Yapılmalı?
  • Kombi arızalandığı zaman en başta dairede gaz var mı kombide su var mı, dairede elektrik var mı diye kontrol etmelisiniz. Dairede gazın suyun ya da elektriğin olmaması kombinin çalışmamasını sağlar. Özellikle de gaz yok ise kombi kesinlikle çalışmaz. Sular kesik ise içinde bulunan su kadar çalışır. Elektrik olmadığında da çalışma sergilemez. Dairede gaz var ise kombi su basıncına bakılmalı düşük ise su basılmalıdır. Aksi durumda yani yine de çalışmadığı durumlarda kombi tamircisi sizlere yardımcı olacaktır.
  1. 24- İthal Cihazlarla Alakalı Sorunları Kime Söylemeliyim?
  • İthal cihazlarınızla alakalı sorunları öncelikle almış olduğunuz yere bildirmelisiniz. Sorunun çözümlenemediği durumlarda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan il-ilçe hakem heyetine durumu bildirmelisiniz. Bakanlık bu aşamada cihazların denetimi ile yükümlüdür.
  1. 25- Kombiden Sıcak Su Almak İsteniyorsa Ne Yapılmalı?
  • Kombi zaten direk olarak sıcak su kullanımı sağlar. Yani sizin herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur. Kombinin önceliği her zaman sıcak sudur. Bu nedenle de önerimiz su soğuk ise ya da ılık ise beklentinize göre ısı ayarını yükseltmektir. Sıcak suyu bu şekilde kendi beklentinize göre ayarlamış olursunuz.
  1. 26- Isınmanın En Kolay Yolu Kombi Kullanmak mıdır?
  • Kombideki bağımsız ısıtma konforu merkezi sistemlerde yoktur. Kullanıcı her zaman dilediği ısıda dilediği verimi elde eder. Diğer ısıtıcı cihazlarda bu durum pek mümkün olmaz. Hem kullanım kolaylığı hem sağladığı verim hem de alınan randıman dolayısı ile en kolay ısınma yöntemi kombi kullanmaktır diyebiliriz.
  1. 27- Gece Kombi Hangi Ayarda Kalmalı?
  • Gece yatarken çoğu zaman kullanıcılar kombiyi kapatmaktadır. Kombiyi kapatmak yerine binanın dış hacminin soğumaması amacı ile kombi ısı ayarını gece yatarken düşürmek daha iyi olacaktır. Kombiyi bu anlamda kapatmak yakıt sarfiyatına nedendir. Kısık bir ayarda tutmak ise dairedeki ısının kaybolmamasını sağlar ve bu anlamda tasarrufu elde edersiniz.
  1. 28- Kombiyi 24 Saat Açık Tutmak Zararlı mıdır?
  • Kombinin 24 saat açık tutulmasında herhangi bir sakınca olmamaktadır. Aksine bizler evde bulunulmasa bile kombinin sürekli açık kalmasından yanayız. Bu nedenle de diyebiliriz ki kombi sürekli açık kaldığı sürece bir zarar oluşturmaz aksine daire ısısının kaybolmamasını sağlar.
  1. 29- Kombi Sürekli Açık Ama Yeterli Isı Yoksa Ne Yapılmalı?
  • Kombinin sürekli açık olmasına rağmen ısının yeterli şekilde alınamaması ya kombinin düşük kapasitede olmasına bağlıdır ya da binadaki izolasyon kötüdür. Yapılan sistem ile alakalı bir hata olduğunu da söyleyebiliriz. Mesela dairede bulunan radyatörler eksik ise ya da pompa basınç debisi düşük ise yine aldığınız verim düşük olacaktır. Yani bu durumda kombi sürekli açık diye her zaman en iyi sonucu alırsınız diyemeyiz.
  1. 30- Kısa Süreliğine Kapatıp Açılırsa Tüketim Harcar mı?
  • Evet kombi kısa süreliğine de olsa kapatılıp yeniden açıldığında yakıt sarfiyatı sağlar. Mesela kombiyi diyelim ki 40 derecede çalıştırdınız ve sonrasında bir yere gideceğim diye kapattınız. Kapattığınız an itibari ile kombi 40 derecenin altına düşmeye başlayacak ve daireniz buz gibi olacaktır. Ve siz kombiyi yeniden çalıştırmak istediğinizde direk olarak kombi ayarladığınız sıcaklığa ulaşabilmek adına çabalayacak ve olması yeniden yakıt tüketimi sağlayacaktır. Bu durumda da kısa süreliğine de olsa yakıt tasarrufu sağladığınızı düşünürken tam tersi yakıt sarfiyatına neden olursunuz.
  1. 31- Sıcak Suda Çalışması İçin En Düşük Derece Kaçtır?
  • Bu tabi ki kombilerin marka modeline göre ve kapasitelerine göre de değişiklik göstermektedir. Bu nedenle de net bir bilgi verilemez.
  1. 32- Kombi Sadece Sıcak Suda Kullanılabilir mi?
  • Kombiyi sadece sıcak su konumunda yani sıcak su ihtiyacında kullanabilirsiniz. Şofben gibi kullanılabilir bir cihazdır. Fakat kalorifer kullanmayacaksanız eğer uygun uzunlukta by pass hattı gerekebilir diyebiliriz.
  1. 33- Tasarruf İçin Bazı Petekleri Kapatmak-Kısmak Doğru mu?
  • Kombi devir daim uygulaması ile dairedeki radyatörleri ısıtmaktadır. Dairenizde her zaman tüm odalardaki kaloriferlerin vanaları açık olsun diyemeyiz. Yani kullanmadığınız odalarınız varsa eğer kapatmak yerine kısık tutabilir ya da bunun için termostatik vana kullanabilirsiniz. Bu anlamda önemli olan şey dairede en azından 3 adet kaloriferin açık olmasıdır. Bu şekilde kombi daha iyi devir daim sağlar ve sizlere de sorun yaşattırmaz.
  1. 34- Binada Doğalgaz Yok ise Kombi LPG ile Çalışabilir mi?
  • Kombi bu şekilde çalışabilir. Fakat en azından 2 tüp gerekmektedir. Ayrıca bu durumda iki tüpgaz kullanmanıza yardımcı olacak özel tüp gaz kilidi kullanılmalıdır. Fakat şunu da dile getirmek isteriz ki tüpgaz sistemi doğalgaza nazaran daha pahalıdır ve bu nedenle de bizler genelde kullanılmamasını önermekteyiz.
  1. 35- Sistem Geçişinde Eski Petekler Kullanılır mı?
  • Merkezi sistemden kombiye dönüşlerde dairede olan kaloriferler kullanılabilir. Fakat öncelikle radyatörün iç temizliğinin yani tesisatın komple temizliğinin yapılması gerekmektedir. Bu şekilde daha iyi bir ısı elde edilir.
  1. 36- Kombilerde Ortalama Garanti Süresi Kaç Yıldır?
  • Bu kombilerin tamamen markasına göre değişmektedir. Bazı kombilerde 2 yıl bazı kombilerde 3 yıldır. Ama minimum 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz.
  1. 37- Kombi Bakımı İçin Neler Yapılmalı?
  • Kombi çeşidi bacalı ise baca çekiş kontrolü 6 ayda bir mutlaka yapılmalıdır. Aksi durumda sağlık problemi yaşayabilirsiniz. Onun dışında kombinize her yıl mutlaka bir kez bakım yaptırmalısınız. Bu durumda filtreleri temizlenir arızalar tespit edilip sorun teşkil eden durumlara müdahale edilir.
  1. 38- Kombi Nerede Satılır?
  • Kombiyi kombi satan bayilerden alabilirsiniz. Bayilerin güvenilir olmasına özen gösterin. İleride sorun yaşamamanız adına bu bilgi önemlidir.
  1. 39- Evdeki Radyatör Boruları Tıkanırsa Kombi Bozulur mu?
  • Kombi bu durumda bozulmaz sadece arızaya geçerek çalışmasına ara verir. Yani çalışmasını durdurur. Bu tıkanıklığın giderilmesi yani temizlik gerekir. Tıkanıklık giderildikten sonra da kombi aynı şekilde çalışmasına kaldığı yerden devam eder. Sizlere de herhangi bir sorun yaşattırmaz.
  1. 40- Kombinin Ortalama Isı Ayarı Kaç Derece Olmalıdır?
  • Kombinin ısı ayarı çeşitli özelliklere göre değişmektedir. Bu anlamda hiçbir zaman kimse net bilgi veremez. Isıtma sistemleri zaten kombi üzerindedir. Yani bunu beklentinize, dairenizin ve binanızın özelliklerine, cihazınızın marka modeline göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bizler bu özellikleri bilmeden sizlere bu etapta net bilgiler veremeyiz. Kombinizde bulunan ısı ayarlarından kendiniz sıcak su ve kalorifer ayarını belirleyebilirsiniz.
  1. 41- Kombi Basıncı Sıfırlanırsa Kombi Çalışır mı?
  • Kombi içinde su olmadan kesinlikle çalışmaz. Bu durumu ise ya arıza lambası ile ya da ekranda verdiği hata kodu ile tüketicilerine yansıtmaya çalışır. Kombide olması gereken su basınç ayarı ise 1 ile 2 bar olmalıdır. 1 barın altında ise basıncın düşük olduğunu söyleyebiliriz.
  1. 42- Kombinin Su Basıncını Hangi Seviyede Tutmak Gerekir?
  • Kombi su basıncı kullanıma göre düşebilir ya da çıkabilir. Yani sabit tutulamaz. Düşerse yani 1 barın altında olursa su basılır 2,5 barı geçerse de suyu alınır. Bu şekilde kullanılabilir.
  1. 43- Kombide Yaz-Kış Konumu Nedir?
  • Yaz konumu sadece şofben yani sıcak su konumu anlamındadır. Kış konumu ise kalorifer ayarının açıldığı kaloriferlerin çalıştığı ayardır.
  1. 44- Bina İçinde 1 Kombi ile Birkaç Dairede Isınabilir mi?
  • Eğer daire dubleks ya da tripleks ise tek bir kombi ile ısıtma sağlanabilir. Yalnız bu durumda kombinin kapasitesi önemlidir. Hermetik ya da bacalı kombi ile bu şekilde bir ısıtma sağlanamaz.
  1. 45- Kombi Garanti Süresi Ne Zaman Başlar?
  • Kombi montajından sonra yetkili servis tarafından cihazın devreye alınması ile garanti süresi başlatılır. Eğer açılışı yetkili servis tarafından yapılmaz ise kombiye hiçbir şekilde garanti verilmez yani garanti süresi başlatılamaz.
  1. 46- Ülkemize Kombi İlk Olarak Ne Zaman Geldi?
  • Türkiye’de ilk olarak kombi 1988 tarihinde başkentimiz olan Ankara’da kullanılmaya başlanmıştır. Sonrasında ülkemizin hemen her ili ve ilçesine yayılarak kullanımı sağlanmıştır.
  1. 47- Ülkemizde Kaç Kişi Kombi Kullanmaktadır?
  • Ülkemizin bazı yerlerine henüz kombi kullanımı başlamamıştır. Yeni doğalgaz gelen il ve ilçelerimiz hariç İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlerde kombi kullanan kişi sayısı 2.600.000 ‘dür.
  1. 48- Kombi ile Birlikte Oda Termostatı da Kullanılmalı mı?
  • Kombi kullanılan her dairede tasarruf amaçlı oda termostatını önermektedir. Hem bu şekilde kombi oda ısısına göre belirli sürelerde çalışmasını durdurmuş ve yakıt tüketmemiş olur. Kombi kullanılan her dairede mutlaka oda termostatı kullanımı da gerekmektedir diyebiliriz.
  1. 49- Çift Eşanjörlü Kombi mi Yoksa Tek Eşanjörlü Kombi mi İyi?
  • Özellikle de tek eşanjörlü olan kombilerde üç yollu vana adı verilen ekipmanlar olmaz. Bu nedenle de kombinin arıza çıkarma olasılığı düşük olmaktadır. Eşanjör direk olarak alevle ısıtıldığından verim yükselmektedir. Bunun yanı sıra tek eşanjörlü cihazlarda pompa sıcak su alınması sırasında durduğu için pompa ömrü de bu şekilde daha uzun hale gelmektedir. Bizler de bu açıdan sizlere genel anlamda tek eşanjörlü cihazları önermekteyiz.
  1. 50- Doğalgaza Geçiş İşlemleri Nasıl Yapılır?
  • Eğer bir apartmanda bulunuyor iseniz öncelikle binanın yönetim kurulunun doğalgaza geçme konusunda karar alması gerekmektedir. Bu karar eğer %51 üzeri ise geçerli olur. Eğer bina merkezi sistemle ısınıyor ise bu durumda doğalgaza geçmek adına merkezimi yoksa bireysel mi olacak diye yine apartman yönetimi karar verir. Bu karar sonrasında yine çoğunluk neyi kabul etmiş ise ona karar verilir. Şehir bazında abonelik işlemleri değişmektedir. Şehrinizin gaz şirketinin yetki verdiği bayilerden birine proje aynı zamanda etüt çalışması için gitmelisiniz. Abonelik işlemleri için herhangi bir katkı payı ya da güvence bedeli olmaz. Proje gaz firması tarafından onaylanırsa bu aşamada gaz açma için randevu alınır ve gaz açma işlemi yapılır. Sonrasında zaten direk olarak kullanmaya başlamış olursunuz.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (399 Yorum)

  1. Selin Bulmuş dedi ki:

    Merhaba,
    Kombimiz aynı ayarda çalışırken,cam vs.açıp,15-20 dk.özellikle sabahları havalandırma yapıyoruz.Bu sırada kombi ,ortam daha sogudugu için daha fazla çalışmaya başlar mı?Termostat ayarı vs.yok.

Petek Yıkama