Demirdöküm Nitron Condense Arıza Kodları

Demirdöküm Nitron Condense Hata Kodları

Makalemizde açıkladığımız bilgiler Demirdöküm Nitron Condense 24 (H-TR) / (H-TR/HEP), Demirdöküm Nitron Condense 28 (H-TR) / (H-TR/HEP) model yoğuşmalı kombiler için geçerlidir.

  1. F01 Arızası Aşırı ısınma problemi.
  • Çözüm Kombi suyu tesisatta dolaştırmakta zorlanıyor veya bir sebeple dolaştıramıyor demektir. Bu durum birçok sebeple yaşanabilir. Nitron Condense F01 hatası çözümü için veya yapılması gerekenleri öğrenerek uygulamak için linki tıklayabilirsiniz.
  1. F02 Arızası Sıcak su sensörü sorunu.
  • Çözüm Musluklardan akan su izin verilen sıcaklık aralığının dışında olursa bu sorun yaşanır. Bu durumda; sıcak su sensörü, sensör kablo bağlantıları ve kart kontrolü yapılmalıdır. Servis yardımı almanızı öneririz.
  1. F03 Arızası Gidiş devresi sensör sorunu.
  • Çözüm Arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Gidiş devresi sensörü, sensör kablo bağlantıları veya kart arızası olabilir. Servis çağırmanız gerekir.
  1. F04 Arızası Ateşleme sorunu.
  • Çözüm Brülörde alev oluşmadığı zaman bu sorun yaşanır. Dairenizde gaz kesintisi olmadığından ve kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz vanaları kapalıysa mutlaka açın. Kombinize gaz geldiğinden eminseniz eğer “reset” butonuna basın ve cihazı resetleyin. Sorun düzelmezse cihaza birkaç kez daha reset atabilirsiniz. Yine de sorunda düzelme olmaz da arıza devam ederse; gaz valfi, iyon-ateşleme elektrodu veya elektronik kart arızası olabilir. Servis yardımı almalısınız.
  1. F05 Arızası Hava akış problemi.
  • Çözüm Cihaz baca yoluyla yeterli hava akışı sağlayamazsa bu sorun yaşanır. Cihaz bu durumda çalışmaz ve kendini bloke eder. Her ihtimale karşı “reset” butonuna basarak cihazı resetlemelisiniz. Birkaç resetleme sonrası yine de düzelme olmazsa servis yardımı almalısınız. Fan veya elektronik kart arızası olabilir, baca sisteminde sorun olabilir.
  1. F06 Arızası Dönüş devresi sensörü sorunu.
  • Çözüm Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmuyor maalesef. Dönüş devresi sensörü, sensör kablo bağlantıları veya elektronik kart arızası olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması için servis yardımı almalısınız.
  1. F07 Arızası Gaz valfi hatası.
  • Çözüm Cihazı “reset” butonuna basarak resetlemeyi deneyin. Birkaç resetleme sonrası arızada düzelme olmazsa gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir. Yine de arıza tespiti ve onarımı için servis çağırmalısınız.
  1. F08 Arızası Dönüş devresi sensöründe aşırı ısınma durumu.
  • Çözüm Dönüş devresi sıcaklığı çok yüksekse bu sorun yaşanır. Arıza durumunda cihazı resetleseniz de düzelme olmayacaktır. Arızanın teşhisi ve çözümü için servis yardımı almalısınız.
  1. F09 Arızası Baca sistemi sorunu.
  • Çözüm Cihaz baca yoluyla hava akışını tam olarak sağlayamadığı zaman bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda fan veya kart arızası olabilir. Baca sisteminin de kontrol edilmesi gerekir. Servis yardımı alınmalıdır.
  1. F10 Arızası Tesisat basıncı yeterli değil.
  • Çözüm Kombi tesisat basıncı ideal seviyede değilse yani 1 bardan az ise bu sorun yaşanır. Tesisata su basmak yani basıncı 1,5 bara çıkarmak gerekir. Kombi altında monteli durumda olan “mavi veya siyah” doldurma musluğunu sola çevirin, basıncı kontrol edin ve 1,5 bara geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Sorunun düzelmesi gerekir. Sorun düzelmezse, işlem yapılamazsa ya da çok sık yapmak zorunda kalınıyorsa servis yardımı almalısınız.
  1. F11 Arızası Isıtma konumu sıcaklık genliği çok yüksek.
  • Çözüm Bu arıza durumunda önce tesisat su basıncına bakılmalı, basınç düşükse kombi tesisatına su basılmalıdır. Basınç ideal seviyedeyse cihazı birkaç kez resetlemeniz gerekir. Resetleme sonrası düzelme olmazsa eğer; pompa arızası olabilir, cihazda kireçlenme olabilir, sistemde hava olabilir, sensör arızası olabilir. Net arıza teşhisi ve onarımı için servis yardımı almanız gerekiyor.
  1. F12 Arızası Şebeke gerilimi düşük.
  • Çözüm Kombiye şebekeden gelen voltajın uygun değerin altında olduğunu belirtir. Yani voltaj düşüklüğü sorunu denilebilir. Bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemelisiniz. Bir süre sonra cihazda eğer bir düzelme durumu olmazsa servis yardımı almanız gerekir. Şebeke voltajı dalgalanması sebebiyle kombideki elektronik kart hasar görmüş olabilir. Bu gibi durumları yaşamamanız için “kombi regülatörü” cihazı kullanmanızı öneririz.
  1. F13 Arızası Ntc sensör bağlantıları yanlış ya da bağlantı yok.
  • Çözüm Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almanız gerekir. Ntc sensörlerin incelenmesi gerekir. Bağlantı sorunu varsa düzeltilmeli, bağlantı yoksa direk bağlantı doğru şekilde yapılmalıdır. Bağlantılarda ve ntc sensörlerde sorun yoksa elektronik kart, gaz armatörü ve kablo demeti kontrol edilmelidir.
  1. F14 Arızası Ateşleme bloke oluyor.
  • Çözüm Ateşleme sinyali önceden tanımlanan zaman aralığının 5 saniye kadar dışında olursa bu sorun yaşanır. Dairede gaz kesintisi olmadığından emin olun. Böyle bir durum söz konusu değilse “reset” butonuna basarak cihazı resetleyin. Birkaç resetleme işlemine karşın sorun düzelmezse; gaz valfi, elektrotlar veya kart kontrolü yapılmalıdır.
  1. F15 Arızası Alev devre dışı, ateşleme bloke oluyor.
  • Çözüm Alev eğer 10 saniye içinde devre dışı kalırsa ateşleme sistemi bloke olur. Alevin neden kesildiği önemlidir. Bu durumda cihazı birkaç kez resetlemeniz gerekir. Yani “reset” butonuna basarak cihazı resetleyebilirsiniz. Birkaç resetleme işlemine rağmen düzelme olmazsa eğer baca sistemi dahil, ateşleme sistemini komple kontrol etmek gerekir. Kombi içinde harici bir su kaçağı varsa bu durum da alevi kesebilir. Arızanın yerinde görülmesi gerekir. Bunun için de mutlaka servis yardımı almanız gerekir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (8 Yorum)

  1. Rıfat Çabuk dedi ki:

    Merhaba ,Nitron Condense cihazimda f hatasi veriyor ve borunun birinden su akıtiyor.F arizasinin ne oldugunu bulamadim acaba sorun nedir.Yardimci olursaniz sevinirim.

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Rıfat Bey… Makalemizde belirttiğimiz üzere, cihaz tek başına f arızası vermez. Yanında mutlaka bir rakam veya sayı olmalıdır. Bacadan su akıyorsa bu eğim problemidir. F arızası için cihazı incelememiz gerekir.

  2. Yusuf alkan dedi ki:

    Nitron condense 24 cıhazımızın ekranında hiç bir hata kodu vermiyor ilk önce çakmaklar çalışırken yanıyor sonra direk sönüyor ateşi iki defa servis geldi bi müşürü temizleyip gitti bir kez duş aldık sonra yine aynı şeyi yapıyor

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Yusuf Bey… Kombi bir hata kodu-uyarı veriyor olsa uzaktan daha net bilgiler aktarabilirdik. Ancak bir uyarı yoksa net bilgi aktarmamız da zorlaşıyor maalesef. Cihaz alevi kesiyor veya hiç alev oluşmuyor. Bu durum; baca sistemine, ateşleme sistemine veya yoğuşma sistemine bağlı olabilir. Bu konuda teknik servis yardımı almanız gerekiyor.

  3. Yaşar tasdemirci dedi ki:

    Bnm kombi 55 derece yanmasına rağmen evi işitmiyor acaba sebebi nedir buhar bacasinindan belirgin bi buhar çıkmıyor diyer kombinelerden buhar çıkar ken bizim kin den çıkmıyor

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Yaşar Bey… 55°C kullanım açısından ideal bir ısıdır. Ancak ev ısınmıyorsa; ısı kaybı söz konusu olabilir, filtre veya tesisat temizliği gerekebilir, eşanjör kireçlenmesi, pompa arızası, kart-sensör arızası, üç yollu vana gibi parçalarda problem olabilir. Bu aşamada hem kombiyi hem de tesisatı yerinde görüp incelememiz gerekiyor.

  4. Osman şimşek dedi ki:

    Benim sorum nitron condanse 24 kw yogışmalı kombim var 2 yıldır kullanıyorum bu sene kombim 38 decede calıştımaya başladım ama çalışmaya başlayınça peteklerdeki suyu çok çabuk ısıtıyor 44 dercede duruyor ve hemen 33 dereceye düşüyor ama daha önceleri böyle çalışmıyodu 44 derecede duruyor ve yavaşyavaş düşüyordu birde subasıncı 1.5 ayarlıyorum sıcak suyu actıgımda ekrandaki basınc 1.3 düşüyor ama altındaki saatte düşme olmuyor neden olabilir acaba

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Osman Bey… Sıcaklık aniden düşüyorsa ntc sensöre ve karta bakmak gerekir. Yani bu bir sorundur. Cihaz bu durumda çok sık devreye girip çıkarak, yakıt tüketimini de artırır. Bu durum için servis yardımı almalısınız. Basınçta ufak tefek düşme-yükselmeler olabilir. Bu durum normaldir. Yine de basıncı takipte kalın. Basınç daha sık düşerse veya daha düşük oranda düşmeye devam ederse, bu duruma da ayrıca bakılması gerekir.

Petek Yıkama