Demirdöküm Nepto Kombi Kullanımı
Demirdöküm Nepto Kombi Nasıl Kullanılır?
- Musluk simgeli düğme
- Sıcak su ayar/iptal düğmesi
- Eco/comfort/reset tuşu
- Eco/comfort mod seçimi ve reset tuşu
- Kalorifer simgeli düğme
- Kalorifer ısı ayarı/yaz konumu seçme düğmesi
Nepto Kombiyi Yaz Konumunda Çalıştırma
Önce panelin sağında bulunan petek simgeli düğmeyi başlangıç konumuna ya da güneş simgeli konuma getirmelisiniz. Bu şekilde kombi sadece sıcak su konumuna alınmış olur. Sonrasında sol tarafta yer alan musluk simgeli düğmeyi saat yönüne doğru çevirin. Isı ayarı min. dan başlar max. değere kadar devam eder.
► Sıcak su konumunda min. değer 35°C demektir, max. değer ise 60°C demektir.
Bu iki konum arasında talebinize bağlı sıcaklık ayarı belirlemelisiniz. Ayarladığınız sıcaklık derecesi ekranda görüntülenecektir.
Nepto Kombiyi Kış Konumunda Çalıştırma
Önce panelin sağında yer alan düğmeyi saat yönünde çevirerek tesisat sembolüne getirmelisiniz. Kış konumuna çevirdiğinizde ekranda petek ve musluk simgesi aynı anda belirir. Musluk açık olduğunda musluk sembolü yanıp söner, musluğu kapattığınızda ise petek simgesi yanıp söner. Petek simgeli düğme ısı ayarı min. dan başlar max. değere kadar devam eder.
► Kalorifer konumunda min. değer 38°C demektir, max. değer ise 85°C demektir.
► Yerden ısıtma sisteminde ise min. değer 30°C demektir, max. değer 50° C demektir.
İki konum arasında isteğinize bağlı bir ısıtma ayarı seçmelisiniz. Yaptığınız ayar ekranda belirecektir. Ayarı düğmeyi kullanarak isteğe bağlı düşürebilir ya da yükseltebilirsiniz.
Nepto Kombide Su Basıncını Görüntüleme
Nepto kombi F_10 uyarısı verdiği zaman basınç ya yüksek ya da düşük demektir. Basıncı görüntüleyebilmek için panelin sol tarafında yer alan sıcak su ayar düğmesini “off” konumuna getirmeniz gerekir. Bu şekilde kombi tesisat basıncı ekrana yansıyacaktır. Kombiye su basma işlemi sırasında basıncı görüntüleyebilmek adına da bu işlemi yapabilirsiniz.
Nepto Kombide Eco Modu
Ekranın altında yer alan düğmeye ekranda “E” harfi belirene kadar basın. Kombinizi bu şekilde Eco moduna ayarlamış olursunuz.
Eco Modu; kombiyi ayarladığınız sıcaklık derecesine geldiğinde kapatır. Mekanın ısı kaybına bağlı olarak da cihazın yeniden devreye girmesini sağlar. Ekonomik mod olarak bilinir ve tasarruflu kullanım sağlanmasına yardımcı olur. Bu fonksiyon sadece kalorifer konumunda kullanılabilir, sıcak su konforuna etkisi bulunmamaktadır.
Nepto Kombide Comfort Modu
Ekranın altında bulunan düğmeye ekranda “C” harfi belirene kadar basın. Kombiyi bu şekilde Comfort moduna ayarlamış olursunuz.
Comfort Modu; tesisatta modülasyonlu çalışma yapar. Yani kalorifer suyu sıcaklığı ayarlanan değerin üzerine çıkarsa alevin boyunu yükseltip alçaltır. Otomatik sıcaklık ayarı sağlar.
Nepto Kombiyi Resetleme
Demirdöküm Nepto Kombi Kullanımı sırasında ekranın altında bulunan eco/comfort/reset butonuna basılı tuttuğunuz zaman resetleme işlemi yapmış olursunuz. İşlemi sadece ekranda arıza kodu olduğunda uygulamanız gerekir. Bir de kombiyi en fazla 3 kez resetlemek gerekir. 3 resetleme sonrası arıza durumunda düzelme olmazsa Demirdöküm Nepto Arıza Kodları linkini tıklayarak buradan arıza hakkındaki bilgileri öğrenebilirsiniz.
nepto konbim 20 dakikada bir devreye giriyor normalmidir birde C demi e demi kullanmak avantajlı
Merhaba Mustafa Bey… Kombiyi düşük sıcaklıkta kullanırsanız çok sık devreye girip çıkar. Sık devreye girip çıkmasının en temel sebebi düşük derecede kullanmaktır. Ancak yüksek dereceye aldığınızda da çok sık devreye girip çıkıyorsa bu bir sorun olabilir. Bunun için bir deneme yapabilirsiniz. C comfort modudur. Ayarlanan sıcaklığa geldiğinde alevin boyunu yükseltip düşürür, yani otomatik sıcaklık sağlar. E de eco yani ekonomik moddur. Ayarlanan sıcaklığa geldiğinde kombinin çalışmasını durdurur. Her iki fonksiyon da sadece kalorifer konumu için geçerlidir. En avantajlı mod ise e yani eco modudur.
kombiyi 50 dereceye getiriyorum fakat göstergede 40 veya en fazla 42 gösteriyor sıcaklığı bunun sebebini öğrenebilir miyim? ayarladığım ısıyla göstergedeki ısının aynı olması gerekmiyor mu?
Merhaba Aysel Hanım… Kombi yalnızca ayar yaptığınız an birkaç saniye kadar ayarladığınız ısıyı ekranda gösterir. Birkaç saniye sonrası ekranda kombi içindeki suyun sıcaklık derecesi belirir. Yani ayarladığınız ısıyla göstergedeki ısı aynı değildir. Ekranda gördüğünüz 40-42°C kombi içinde bulunan suyun sıcaklık derecesidir.
merhabalar kombimde su ısınma problemi var özellikle banyo suyu 1 dakika sıcak 10 dakika soğuk su şeklinde akıyor ne yapılabilir bu konuda
Merhaba Kübra Hanım… Aynı durum mutfaktaki muslukta da varsa eğer sorun kombinizdedir. Net bir tespit için sorunu yerinde görüp incelemek gerekir. Bu yüzden servis yardımı almalısınız. Ancak sadece banyo suyunda soğuma oluyorsa banyo bataryasında sorun olabilir. Öncelikle batarya filtresini (banyodaki musluğun filtresini) temizleyin, sorun düzelmezse bataryayı yenisi ile değiştirin. Sorun yine de düzelmiyorsa tesisatçıdan yardım alarak banyodaki tesisatınızı kontrol ettirmeniz gerekir.
Merhabalar
Samsun bafradan yazıyorum.Demirdöküm marka HK T 224 Serisi kombime harici kablosuz oda termsotadı taktım .Ancak parametre değerleri değişmesi gerekiyormuş
bu konuda destek verirmisiniz.Nasıl yapmam gerekiyor.
Merhaba Ekrem Bey… Oda termostatı bağlantısı yapıldıysa eğer elektronik kart üzerinden de bir bağlantı yapılması gerekir. Parametre ayarları konusunda maalesef ki bilgimiz yok. Bunun için bölgenize en yakın Demirdöküm Servisi ile görüşebilir, yardım alabilirsiniz.
Kolay gelsin yeni aldik bu marka kombiyi ilk defa kisin kullanicaz petekleri actik ama simdi sicak suyu acinca gunde bi defa degisik gicirtili bir ses geliyor 4 5 saniyo su doluyor gibi rahatsiz edici bi ses sebebi nedir acaba
Merhaba Murat Bey… Kombide ses yapma durumları yerinde incelenmelidir. Bu duruma birçok parça etmen olabiliyor. Yani devir daim pompası, üç yollu vana, fan, gaz armatörü gibi parçalarda sorun olabileceği gibi ufak bir aksamla alakalı bir durum da olabilir. Bu yüzden servis yardımı almanızı öneriyoruz.
Merhaba Nepton hk t 224 kombi kullanıyorum fakat fatura çok yüksek geliyor sevis çağırdım en az 55 yakmamızın gerektiğini söyledi ben 35 veya 40 yakıyordum 55 te yakmamız gereklimi acaba ev 110 Mt kare giriş
Merhaba Kemal Bey… Demirdöküm Nepto model kombilerde en düşük sıcaklık 38°C civarıdır. Kombiyi en düşük derece veya derecelerde kullanırsanız çok sık devreye girip çıkar. Daireniz bir de giriş kat olduğunuz için alt katınız boş. Yani bir ısı kaybı söz konusu. Hem ısı kaybı var hem de kombi düşük derecede kullanıldığı için faturanız yüksek geliyor muhtemelen. Bu yüzden ekiplerin de dediği gibi kombi sıcaklığını biraz yükseltmeniz gerekir. Ancak söyledikleri 55°C de biraz yüksek. 50°C civarı kullanım açısından idealdir.