Klima Montajı Nasıl Yapılmalı?

Klima Nasıl Monte Edilir?

  • Önce klimanın bulunacağı yer (iç ve dış ünitenin nerede olacağı) tespit edilir,
  • Tespit edilen yer kullanıcıyı rahatsız etmeyecek yer ve uygun bir yer olmalıdır,
  • İç ünite yerine asıldıktan sonra iyice sabitlenir,
  • Elektrik ara tesisatı + izolasyon bakır boru hattı + drenaj hattı dekoratif bant ile sarılır. Ardından düzgün bir hat oluşturulabilecek şekle getirilerek duvara sabitlenir ve bağlanır.
  • Bakır boru hattının geçmekte olduğu yer için dolgu malzemeye gereksinim duyulur ve kullanılır,
  • Ara tesisat ünitelere bağlandıktan sonra kaçak olup olmadığı gözden geçirilir. Bu işlem azot ile yapılır,
  • Montaj sonrası vakum pompası kullanılır ve vakumlama işlemi yapılır,
  • Klimanın ilk çalıştırılması yapılır. Ardından gerilim ölçümleri gerçekleştirilir. Birkaç dakika çalıştırıldıktan sonra voltaj ölçümü yapılır ve uygunluğu kontrol edilir.
  • Çalışır duruma getirildikten sonra sorunsuz kullanılır şekilde teslim edilir.

Klima Takılması uygulamasında bahsettiğimiz işlemler yapılmaktadır. Yalnız bu işlemleri sizlere sunmamızdaki sebep işlemi yapmanız değildir. Uygulama konusunda sadece bilinçli olabilmeniz açısından sunulmuştur. Bu uygulamada uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

Klimayı Kendim Takabilir miyim?

Klimaların yeni olduğu durumlarda ya da eski olduğu durumlarda montaj işlemi için uzman yardımı alın önerisinde bulunmaktayız. Bahsedilen uygulamalar tek bir kişi tarafından yapılabilen uygulamalardan değildir. Tek bir kişi ile yapamayacağınız gibi bu konuda uzman olmadan da yapamaz. Bu nedenle de önerimiz işi uzmanına bırakmanızdır. Uzman ekip yardımı alarak sizler de yardımda bulunabilirsiniz. Fakat onun dışında gereken uygulamalar için önerimiz uzman yardımı almanızdır.

Klima Montajı Nasıl Yapılır?

İşi gerçekten biliyor ve daha önce yaptıysanız, malzemeleriniz bulunuyor ise ve size yardımcı olabilecek birileri var ise sağlığınızı etkileyecek uygulama ya da işlemler yapmadan montaj işlemini yapmayı deneyebilirsiniz. Fakat biz yine de uzman yardımı almanızı tavsiye ediyoruz.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama