Demirdöküm Atron Condense F01 Arızası

Demirdöküm Atron Condense Kombi F01 Arızası Nedir?

Aşırı ısı limit termostat arızasıdır.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

  1. Petek vana kontrolü.

Kombi yalnızca sıcak su konumunda da olsa petek vanalarının kapalı olmaması gerekir. Çünkü kombiler uzun süre sıcak su kullanımında veya aşırı sıcak kullanımda içinde bulunan suyun bir kısmını kendini korumak, arıza oluşturmamak için tesisata gönderir. Petek vanaları kapalı olursa bu işlevi gerçekleştiremez ve yüksek sıcaklıktan arızaya geçebilir. Bu sebeple petek vanalarının hiçbir zaman kapatılmaması en az 3 tanesinin mutlaka açık olması gerekir. Bu sorunda petek vanaları kontrol edilmeli, kapalı petek vanaları mutlaka açılmalıdır.

  1. Kombi tesisat su basınç kontrolü.

Kombi tesisat su basıncı sanılanın aksine yalnızda kış dönemlerinde düşmez. Yaz dönemlerinde kullanıma bağlı veya bir sorun varsa bu soruna bağlı olarak da düşebilir. Bu arıza durumunda da mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Kombi tesisat basıncı düşük olabilir veya düşük ölçülüyor olabilir. Bu yüzden basıncı takip etmek gerekir. Basınç değeri 1 bardan az ise basıncı 1.5 bara yükseltmek gerekir. Basınç değeri yükseltildiğinde sorun düzelebilir. İşlem sonrası da mutlaka doldurma musluğu kapatılmalı, açık bırakılmamalıdır. Açık kalması halinde kombide basıncın yükselmesine bağlı su akıntısı sorunları yaşanabilir.

  1. Resetleme işlemi.

Yukarıda belirtilen 2 kontrol ve işlemden sonra cihaz yine de çalışmaz ve uyarı verirse cihazı resetlemek yani arızadan çıkarmak gerekir. Demirdöküm Atron Condense model kombilerde ekranın hemen altında küçük “reset” butonu vardır. Bu butona 3 saniye kadar basılı tuttuğunuzda cihazı resetlemiş olursunuz. İşlem sonrası sorunun devam etmesi halinde işlem arka arkaya maksimum 3 kez uygulanabilir.

Yapılan işlem ve kontrollere rağmen hala sorun devam ediyor veya çok sık tekrar ediyorsa servis yardımı almalısınız.

Arızanın Çözümü

  • Limit sensör arızası,
  • Devir daim pompası arızası,
  • Ana eşanjör arızası,
  • Anakart arızası,
  • Üç yollu vana arızası,
  • Kalorifer filtresi tıkanıklığı,
  • Tesisat tıkanıklığı gibi durumlar söz konusu olabilir.

Belirtilen durumlar haricinde sorunlar veya aksaklıklar da karşımıza çıkabilir. Ancak bu gibi durumlarda kullanıcı olarak sadece size önerilen işlemleri uygulamalı, parça müdahalesi veya arıza çözümü için mutlaka teknik servis yardımı almalısınız.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama