Termosifon Nedir

Termosifon Nedir ?

5 litreden başlayarak 120 litreye kadar kapasitesi bulunan, deposuna almış olduğu suyu elektrik enerjisi ile ısıtan ve ısıtma sonrasında suyun sıcak kalmasına yardımcı olan cihazdır.

Termosifonlar özellikle de doğalgazlı ya da katı yakıtlı ısıtıcı olmayan veya kullanılmayan konutlarda tercih edilen üründür. Banyo ya da mutfak gibi sıcak su talebinin olduğu yerlerde kullanılır. İçinde sürekli sıcak su bulunur. Bu sebeple ani ve sürekli olan sıcak su talebine yanıt verir. Termosifon Çeşitleri hakkında bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Termosifon Nasıl Çalışır?

Önce kullanıcı tarafından bir ısıtma ayarına getirilir. İstenen sıcaklığa ayarlandıktan sonra bu sıcaklık değerine geldiğinde sıcak su talebine yanıt verir. İstenen sıcaklık değerinin altına düşüldüğünde yani sıcak su talebi olmadığında otomatik olarak devreye girer. Suyu istenen sıcaklığa ulaşıncaya kadar ısıtır.

  • Termosifon kullanılmadığında kapatılmamalı, açık bırakılmalıdır. Ancak dairenizde uzun süre bulunmayacaksanız kapatabilirsiniz. Termosifonu kapatmak demek tasarruf sağlamak demek değildir. Çünkü termosifon zaten yapı gereği izolasyonlu bir malzemeden oluşur. İçindeki mevcut suyun ısısını yaklaşık olarak 24 saat boyunca muhafaza edebilme özelliğine sahiptir. Gün içinde sıcak su talebiniz olmasa bile termosifonun devreye girme zamanı maksimum 10 dakika olur. Bu durumun da faturanızı yansıtacağı bedel maksimum 2 tl kadar olur. Termosifon kapatılmadan kullanılır ise ancak konfor ve tasarruf sağlanmış olur.

Termosifon Hangi Parçalardan Oluşur?

  • Kazan (yani gövde)
  • Rezistans (yani ısıtıcı)
  • Termostat
  • Emniyet Ventili
  • Termal Devre Kesici
  • Sinyal Lambalar
  • Anot

Termosifonların içinde bulunan parçaları bu şekilde sıralayabiliriz.

Termosifon Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

  • Avantajları Sürekli belirli bir hacimde sıcak su bulundurur. Ayrıca su istenen sıcaklıkta ayarlanabilir. Kullanıcı talebine bağlı ayar yapılabilir.
  • Dezavantajları En önemli dezavantajı elektrikli olup, faturaların biraz yüksek gelmesine neden olmasıdır.

Termosifon Nedir başlığı altında sunduğumuz bilgileri incelediniz. Termosifonların yararları zararlarından daha çoktur. Eğer konutunuzda ısıtma cihazı ayrı ise sıcak su talebi için termosifonu tercih edebilirsiniz. Piyasada birçok marka model ve çeşitte termosifon bulunur. Seçiminizi de aile birey sayısına göre yaparsanız doğru termosifona ulaşmış olursunuz.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (42 Yorum)

  1. Hamza Sarıkaya dedi ki:

    220m2 evi termosifon ısıtırmı

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Hamza Bey… Termosifon sadece elektrikli su ısıtıcı cihazdır. Isıtma sağlamaz.

  2. ahmet dermani dedi ki:

    Merhabalar,
    Banyo yaptığımız sürece yani sıcak su musluğu açık olduğu sürece, termosifondaki suya soğuk su girişi olup kazandaki su soğur mu? yoksa sıcaklığı muhafaza için soğuk su girişi durur mu?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ahmet Bey… Makalemizdeki bilgiler sadece bilinçlenmeniz amacı ile sunulmuştur. Firma olarak termosifon hizmeti sunmadığımız için bu konuda size yardımcı olamıyoruz maalesef.

  3. Sinan Özer dedi ki:

    Merhaba ben termosifon taktırmayı düşünüyorum. Bizde güneş enerjili sistem var bunun yanında termosifonu taktırıp kullanabilir miyim? Yoksa güneş enerjili sistemi iptal mi etmem gerekir?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Sinan Bey… Firma olarak sadece doğalgazlı kombi, şofben gibi cihazlara baktığımız için termosifon hakkında bilgi sahibi değiliz maalesef. Termosifon satışı ve servis hizmeti sunan firmalardan daha net bilgiler alabilirsiniz.

  4. fahri kuzu dedi ki:

    elektrikli termosifon’a şebeke suyu yerine depo suyu baglayabilirmiyiz. basınç gerekiyorsa min. basınç ne olmalıdır. teşekkürler

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Fahri Bey… Makalemizde yer alan bilgi sadece bilinçlenmeniz amacı iledir. Yani firma olarak termosifon hizmeti vermediğimiz için size bu konuda yardımcı olamıyoruz maalesef.

  5. Hasan tekun dedi ki:

    6 kişilik aileye kaç litre onerirsinuz

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Hasan Bey… Termosifon hizmeti sunmadığımız için sizi bu konuda bilgilendiremiyoruz maalesef. Termosifon satışı yapan veya servis hizmeti sunan firmalarla görüşebilirsiniz.

Petek Yıkama