Eca Proteus Plus Kombi Kullanımı

Eca Proteus Plus Kombi Nasıl Kullanılır?

Eca Proteus Plus Kombi Kullanımı

  1. Soldaki düğme
  2. Kullanım suyu sıcaklığını ayarlama düğmesi
  3. Ortadaki düğme
  4. Kalorifer sıcaklığını ayarlama düğmesi
  5. Sağdaki düğme
  6. Açma/Kapama/Konum seçimi ve reset düğmesi
  7. En sağdaki gösterge
  8. Manometre (bar göstergesi)

Proteus Plus Kombiyi Yaz Konumunda Çalıştırma

Açma/kapama/konum seçme düğmesini sağ tarafta bulunan “güneş simgesi” konumuna çevirin. Kombiyi yaz konumuna almış olursunuz. Solda bulunan musluk simgeli düğmeyi sağ tarafa doğru çevirerek sıcak su ayarı belirleyin. Düğmeyi sağa çevirdiğiniz sürece ısı ayarı artar, sola çevirdiğinizde ısı ayarı düşer. Ekranda ayarlayacağınız ısı derecesini görebilirsiniz. Ayrıca ekranda sadece musluk simgesi belirecektir.

► Sıcak su ayarı 35 ile 64°C arasıdır.

Proteus Plus Kombiyi Kış Konumunda Çalıştırma

Öncelikle en sağda yer alan açma/kapama/konum seçme düğmesini sol tarafta yer alan “kar simgesi” ne doğru çevirmelisiniz. Bu şekilde kombiyi kış moduna almış olursunuz. Sonrasında kaloriferlerin sıcaklık derecesini belirlemeniz gerekir. Bunun için de ortada yer alan petek sembollü düğmeyi sağa doğru çevirmelisiniz. Düğmeyi sağa çevirdiğiniz süre zarfında ısı ayarı artar, sola çevirdiğinizde ısı ayarı düşer. Ekranda ayarladığınız dereceyi görebilirsiniz. Ekranda aynı zamanda musluk ve petek simgesi belirecektir.

► Kalorifer ısı ayarı 40 ile 80°C arasıdır.

Proteus Plus Kombiyi Resetleme

Eca Proteus Plus Kombi Kullanımı sırasında ekranda arıza kodu ile birlikte reset yazısı belirirse en sağda bulunan açma/kapama/reset düğmesini “OFF-Reset” yazan konuma getirmeli birkaç dk. sonra yeniden mevcut konuma (yaz ya da kış konumu) çevirmelisiniz. Arıza devam ederse işlemi toplamda 3 kez daha tekrar edebilirsiniz. Arızanın düzelmemesi halinde servis çağırmalısınız.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (163 Yorum)

  1. Ufuk Kellam dedi ki:

    ECA proteus plus parametre ayarı nasıl yapılır?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ufuk Bey… Kombi parametre ayarları sadece gerek görüldüğü taktirde teknik servis tarafından yapılmalıdır. Kombi kullanıcılarının parametre ayarlarıyla oynamasını, can ve mal güvenliği açısından doğru bulmuyoruz.

  2. Ufuk Can Pamukcu dedi ki:

    Eca proteus plus cihazı 40 konumuna alındığında 80 dereceye kadar sıcaklık çıkıyor. Birçok servis çağırmamıza rağmen düzelmedi

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ufuk Can Bey… Sensör, kart, eşanjör, pompa gibi birçok parçada sorun olabilme ihtimali var. Cihazı yerinde görüp incelemeden net bilgi aktarmamız çok zor.

Petek Yıkama