Ülkemizde Kombi Kullanımı

Ülkemizde Doğalgazın Tespit Edilme Tarihi

Ülkemizde doğalgazın tespit edilme tarihi 1970 yılıdır. Kırklareli Kurumlar bölgesinde tespit edilmiştir. Tespit edilen doğalgaz Pınarhisar Çimento fabrikasında 1976 tarihinde kullanılmaya başlamıştır. 1975 yılında Mardin: Çamurlu bölgesinde, 1982 tarihinde Mardin Çimento Fabrikası’nda kullanılmaya başlamıştır. Doğalgazın o zamanda kısıtlı alanlarda kullanılmasının farklı nedenleri bulunmaktadır. O dönemlerde Türkiye’de doğalgazı geniş bir alana dağıtacak yeterli teknolojinin olmaması da bu nedenler arasında gelmektedir.

Doğalgazın ülkemizde kişisel ve sanayi alanında kullanılacak duruma gelmesi ise 1980’li yıllara dayanmaktadır.

Ülkemizde Doğalgaz Olmayan Yerler Nerelerdir?

2017 tarihi itibari ile ülkemizde ulaştırılamayan veya dağıtım ihalesi yapılmayan 3 il vardır. Bunlar Hakkari, Şırnak ve Artvin’dir. Doğalgaz olmayan diğer illerde (genelde doğu ve güneydoğu) doğalgaz gelmiş fakat dağıtılmayı beklemektedir.

Ülkemizde Kombi Kullanımı

Önceleri basit bir gaz olarak algılanan doğalgaz; son 50-70 yılda önemini artırmış bir enerji kaynağıdır. Özellikle de petrol, kömür gibi enerji kaynaklarına göre sağlıklı, düşük maliyetli olması kullanılabilirliğini artırmıştır. Ülkemizde bu sebeple kullanılmaya geçilmiş, daire ve konutlarımızda birçok ürün ile tercih edilmektedir. Ülkemizde doğalgaz olmayan konutlar da azdır. Doğalgazın olduğu konutlarda ise genel anlamda ısıtma ve soğutmada tercih edilen kombiler yer alır. Kombilerin yanı sıra günümüzde yemek pişirmek adına kullandığımız ocaklarımız da çalışmasını doğalgaz ile yapmaktadır.

Yalnız yapılan araştırmaya göre ülkemizde kombi doğru kullanılmıyor. Ülkemizde kombi kullanan tüketicilerin çoğu yanlış kullanım sağlıyor. Ve bu sebeple de Ülkemizde Kombi Kullanımında çıkan oran düşmeye başlıyor.

Ülkemizde Kombi Kullanma Alışkanlıkları

2017 tarihinde yapılan araştırmaya göre ülkemizde çoğu kullanıcı kombisini yanlış kullanıyor. Oranları sizlere kullanım durumuna göre sunalım.

  • %35,8 oranında kullanıcılar kombisinin ayarını ihtiyacına göre sürekli değiştiriyor.
  • %25,5 oranında kullanıcılar kombisinin ayarını sabit bir ısıda tutuyor.
  • %17,5 oranında kullanıcılar kombisini uyurken veya evden çıkacağı zaman kısık bir ayara getiriyor.
  • %8,8 oranında kullanıcılar kombisinin ayarını sadece evden çıkacakları zaman kısıyor.
  • %12.3 oranında ise farklı durumlarda kullanım sağlanıyor.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama