Ariston Genus One Arıza Kodları

Ariston Genus One Hata Kodları

Makalemizde yer alan bilgiler Ariston Genus One model yoğuşmalı kombiler hakkındadır.

  1. 305/306/307 Arızası Dahili hata.
  • Çözüm Arıza durumlarında öncelikle cihazı birkaç kez arka arkaya resetlemeyi deneyin. Cihaz tek resetleme işlemiyle çözümlenmeyebilir. İşlemi birkaç kez denemenize karşın yine de sonuç alamıyorsanız bu bir kart arızası veya bağlantı problemi olabilir. Önce servis ekiplerince bağlantılar ardından elektronik kart kontrol edilmelidir. Bağlantı sorunu varsa giderilmeli veya kart sorunu varsa sökülerek tamiri yapılmalı ya da değiştirilmelidir.
  1. 601 Arızası Hava akış problemi.
  • Çözüm Cihaz baca yoluyla fan sayesinde yeterli hava akışı sağlayamazsa bu hatayı verir. Bacaya ekleme gibi bir müdahale edildiyse eğer baca ebatının uygun olmaması sebebiyle bu sorun yaşanmış olabilir. Bacayla alakalı bir işlem yapılmamasına rağmen bu sorun yaşanıyorsa; fan veya kart arızası olabilir. Yine de tabi sorunun yerinde incelenerek bir tespit yapılması gerekir.
  1. 111 Arızası Yetersiz tesisat basınç hatası.
  • Çözüm Tesisat basıncı 1 bardan az olduğu zaman cihaz bu uyarıyı verir ve susuz çalışamadığı için kendini kilitler, bloke konuma geçer. Kombinin altında monteli durumda olan “mavi veya siyah” renkteki doldurma musluğunu sola çevirin, su sesi duyduktan sonra basınç değerine bakın. Basınç değeri 1 ile 2 bar arasına geldiği zaman doldurma musluğunu sağa çevirip kapatın. Sorun düzelip cihaz çalışma sesi çıkaracak ve normale dönecektir. İşlemi yaparken karşınıza bazı aksaklıklar çıkarsa veya işlemi çok sık yapmak durumunda kalırsanız servis yardımı almanız gerekir.
  1. 501 Arızası Ateşleme problemi.
  • Çözüm Genus One kombi ateşleme öncesi maksimum 3 alev denemesi yapar. İlk alev denemesi başarılı olmazsa SP1, ikinci alev denemesi başarılı olmazsa SP2 ve üçüncü alev denemesi başarılı olmazsa SP3 uyarısı verir. 3 alev denemesi de başarılı olmazsa cihaz 501 yani gaz yokluğu-ateşleme arızasına geçer. Bu durumda önce dairedeki gazı kontrol etmek gerekir. Gaz vanaları kapalıysa açmak gerekir. Gaz vanası açıksa ve kombiye de gaz geldiğinden eminseniz kombiyi resetlemeyi deneyin. Cihazı birkaç kez arka arkaya resetleyebilirsiniz. Ancak yine de sorunda herhangi bir düzelme durumu olmazsa servis yardımı almanız gerekir. Ateşleme problemlerinde genel olarak; elektronik kart, gaz valfi, iyon elektrodu veya ateşleme elektrodu arızası karşımıza çıkmaktadır.
  1. 101 Arızası Aşırı ısınma sorunu.
  • Çözüm Arıza durumunda öncelikle kombi tesisat basıncını kontrol edin. Basınç düşükse yani 1 barın altını gösteriyorsa bu durumda cihaza su basmanız gerekir. Basıncı 1,5 bara kadar yükseltin. Sorun basınçtan kaynaklı değilse kalorifer ve tesisat vanalarını kontrol edin. Vanalar kapalı şekildeyse mutlaka açın. Kontrol veya uygulama sonrası yine de sorun düzelmezse cihazı resetlemeyi deneyin. Tek bir resetleme ile sorun düzelmezse eğer cihazı birkaç kez daha resetleyin. Arıza durumu aynı şekilde devam ederse; ana eşanjör, üç yollu vana, sensör, elektronik kart, devir daim pompası arızası olabilir, tesisatta tıkanma olabilir ya da kalorifer dönüş filtresi tıkalı olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi adına servis yardımı almanız gerekir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (6 Yorum)

  1. Atilla celik dedi ki:

    Kombim 5p3 , 611 ve 5p6 hatasi veriyor bunun sebebi ne olabilir

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Atilla Bey… Daha önce karşılaşmadığımız bir arıza olduğu için net bir şey söyleyemiyoruz. Arıza tespiti ve çözümü için cihazı yerinde incelememiz gerekiyor.

  2. Selim Arık dedi ki:

    Ariston genus one kombi kullanıyorum.Kombiyi kapatıp 4 ay kullanmadık.4 ay sonra açtığımda kalorifer sorunsuz çalıştı ama sıcak suyu açtığımda kombinin çalışmadığını gördüm.yani suyun açıldığını algılamıyor kombi.En son kombiyi kapattığımda sıcak su çalışıyordu.Ne ariza olmuş olabilir acaba?
    Yardımlarınız için teşekkürler.

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Selim Bey… Kombi bir hata kodu vermediği sürece sıcak su problemlerinin sebebinin belirlenmesi için cihazın yerinde incelenmesi gerekir.

  3. Memduh TOKLU dedi ki:

    Ariston Genus One kullanıcısıyım dokunmatik ekranda ki tuş kilidine defalarca basılı tutmama rağmen tuş kilidini açamadım yardım edebilir isiniz?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Memduh Bey… Bazen dokunmatiğe bir kez basmak gerekir. Ara ara bir kez basın veya birkaç saniye basılı tutun. Bu şekilde muhtemelen kilit pasif hale gelecektir. Kilit açılmazsa teknik müdahale gerektirebilir.

Petek Yıkama