Ariston Microgenus Plus Kombi Kullanımı

Ariston Microgenus Plus Kombi Nasıl Kullanılır?

Ariston Microgenus Plus Kombi Kullanımı

  1. A harfli düğme
  2. Açma / kapama düğmesi
  3. B harfli düğme
  4. Sıcak su ayar düğmesi
  5. C harfli düğme
  6. Kalorifer ayar / yaz-kış konum düğmesi
  7. D harfli düğme
  8. Reset düğmesi
  9. E harfli düğme
  10. Ekonomi / Comfort düğmesi
  11. F harfli LED
  12. Yaz konumu LED i
  13. G harfli LED
  14. Alev blokaj LED i
  15. H harfli LED
  16. Kış konumu LED i (yeşil)
  17. I harfli gösterim
  18. Gösterge
  19. J harfli gösterim
  20. Program saati yeri (isteğe bağlı)
  21. K harfli gösterim
  22. Manometre

Kombiyi Yaz Konumunda Çalıştırma

C numaralı petek simgeli düğmeyi öncelikle sol tarafta yer alan güneş simgesine getirmelisiniz. Bu şekilde kış modunu kapatıp yaz moduna geçmiş olursunuz. Sıcak kullanım suyu derecesini ayarlamak için B numaralı musluk simgeli düğmeyi saat yönünde çevirmelisiniz. Bu şekilde sıcak su ayarı yapmış olursunuz. Düğmeyi sağa çevirdikçe ısı ayarında artış sola çevirdikçe düşüş olur. I harfi ile gösterilen ekrandan ayarladığınız sıcak su ayarını da görüntüleyebilirsiniz.

► Sıcak su derecesi; 36°C ile 56°C arasındadır.

Kombiyi Kış Konumunda Çalıştırma

C numaralı petek simgeli düğmeyi güneş simgesi modundan çıkarıp sağa doğru çevirirseniz hem kış moduna geçmiş hem de kalorifer sıcaklığını yükseltmiş olursunuz. I harfi ile gösterilen göstergeden ayarladığınız dereceyi görebilirsiniz.

► Kalorifer ısı derecesi; 45°C ile 80°C arasındadır.

Kombiyi oda termostatı ile kullanıyorsanız eğer kalorifer sıcaklık ayar düğmesini max. seviyeye getirmeniz gerekir. Daha sonradan konfor ayarınızı oda termostatı üzerinden yapabilirsiniz.

Eco/Comfort Fonksiyonu

Eco konumu: Ekonomik konum olarak adlandırılır. Bu konumda cihaz normal kullanım halinde olur. İstenildiğinde sıcak kullanım suyu elde edilir. Aynı zamanda tasarruflu kullanım demektir.

Comfort konumu: Özel bir işlevdir. Hem birinci hem ikinci eşanjörde ön ısıtma ortamında tutulan kombi suyu vasıtası ile sıcak kulanım suyu isteğinde kullanıcısına anında sıcak kullanım suyu sağlar. Bu sayede konforlu bir yaşam yaratır. Adını da sağladığı konfordan almaktadır.

Kombinizi eco modunda çalıştırmak için E numaralı düğmeyi “E” konumuna getirebilir. Comfort modunda çalıştırmak için yine E numaralı düğmeyi “C” konumuna getirebilirsiniz.

Microgenus Plus Kombiyi Resetleme

Ariston Microgenus Plus Kombi Kullanımı sırasında arıza durumunda D harfi ile gösterilen “R” düğmesine bir kez basmalısınız. Arıza durumları A XX şeklinde olur. (Örneğin; A 01 arızası gibi) arızanın tekrarı halinde işlemi birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Sorun yine de düzelmezse Ariston Microgenus Arıza Kodları linkini tıklayarak bilgiler alabilirsiniz.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama