Kombi Altındaki Boruların Görevi

Kombi Altındaki Boruların Görevi Nedir?

Kombi cihazlarının altında genelde 4 ya da 2 boru bulunmaktadır. Bu borular hemen her bir kullanıcı tarafından merak edilir. Boruların işlevi yani görevleri nelerdir sorusunun yanıtını bu makalemizde sunuyor olacağız. Kombi Altındaki Boruların Görevi başlıklı makalemizi inceleyiniz.

Aşağıda sunacağımız bilgiler resimde yer alan tesisat sistemine uygundur. Her kombi sistemi ve tesisatı aynı olmamaktadır. Ülkemiz genelinde %90 oranındaki tesisat videoda olduğu şekildedir. Bu yüzden resimde belirtilen tesisata uygun bilgiler aktarılmıştır.

  1. Sarı Boru
  • Gaz borusu. Kombiye şebekeden gaz gelmesine yardımcı olur. Borunun üstündeki vana boru ile aynı hizada ise gaz girişi açık demektir. Boru ile aynı hizada değilse gaz girişi kapalıdır ve kombi ateşleme yapamaz. Dolayısı ile çalışamaz. Kombi kullanıldığı süre boyunca gaz giriş vanası mutlaka açık olmalıdır.

Kombi Altındaki Boruların Görevi

  1. Sol Tarafta Bulunan Gri Hortum
  • Yoğuşma su gideri. Sadece yoğuşmalı kombilerde bulunan yoğuşma suyunun gittiği hortumdur.
  1. Isıtma Devresi Gidiş Hattı Vanası (sıcak)
  • Kombide ısınan suyun kaloriferlere gidiş vanasıdır.
  1. Sıcak Kullanım Suyu Vanası
  • Şebekeden gelmekten olan suyun ısınıp musluğa gittiği vanadır.
  1. Soğuk Su Hattı Filtresi
  • Şebekeden gelmekte olan suyun içindeki pislikleri tutma görevinde olan filtredir.
  1. Soğuk Su Vanası
  • Şebekeden gelen suyun giriş vanasıdır.
  1. Isıtma Devresi Dönüş Hattı Vanası (soğuk)
  • Kaloriferlerden dönen suyun boru hattı üstündeki vanasıdır.
  1. Kalorifer Hattı Filtresi
  • Kaloriferden dönen suyun içinde bulunan pisliği filtreleme görevinde olan parçadır.

Kombi altında bulunan borular üzerindeki vanalar incelendiğinde boru ile aynı hizada olduğu gözlemlenir. Bu şekilde vanaların açık olduğu anlaşılabilir. Boru ile aynı hizada olmayan vanalar kapalı demektir. Kombi altındaki kalın borular kalorifer sistemi için, ince borular ise sıcak su sistemi içindir. Sarı olan tüm plastik hortumlar ise gaz giriş hortumlarıdır. Kombi gaz flex hortumu olarak da adlandırılabilir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (22 Yorum)

  1. Ali Fethi Subaşı dedi ki:

    Merhaba benim evim 2 katlı dubleks olduğu için üst kata aşırı sıcak su geliyor çeşmeden alt katta bir sorun yok kombi servisi kombi ile alakalı bir durum değil tesisatçı çağırın dedi ancak tesisatçı ne yapabilir Bilgi verebilir misiniz?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ali Bey… Musluk-batarya problemi söz konusu olabilir veya harici bir tesisat sorunu olabilir. Tesisat işlemlerini tesisatçılar yaptığı için işlem-müdahale detayını bilemiyoruz maalesef.

Petek Yıkama