Vessen Condens-24/31 Kombi Arıza Kodları

Vessen Condens-24/31 Kombi Hata Kodları

Vessen kombiler Katre Isı için Baymak tarafından üretilmiştir.

  1. E01 Arızası Gaz yokluğu hatası.
  • Çözüm Öncelikle konutta gaz kesintisi olmadığından emin olmanız gerekir. Dairenize ve kombinize gaz geldiğinden emin olun. Herhangi bir gaz kesintisi halinde bölgenizin doğalgaz firmasını arayarak bu konudaki bilgi ve yardımları alabilirsiniz. Dairenizde gaz kesintisi yoksa eğer kombide açma-kapama/konum seçme düğmesini “R” konumuna getirin, birkaç saniye kadar bekleyip düğmeyi yeniden bir önceki konumuna getirin. Bu işlemi sorun düzelmezse eğer birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Yine de sonuç alamazsanız cihazda sorun olduğu için servis yardımı almanız gerekir. Anakartın yanı sıra gaz valfi ve elektrotlarda sorun olabilir. Fakat sorunu yerinde görüp incelemek gerekir. Bu yüzden servis yardımı almalısınız.
  1. E02 Arızası Emniyet termostat sensör sorunu.
  • Çözüm Kombi içinde bulunan suyu kendine zarar vermemek adına tesisata gönderir. Tesisat tıkalı olduğunda veya tesisata bir sebeple suyu gönderemediğinde bu su kendi içinde ısınır ve aşırı ısınma sorunu oluşur. Kombilerde bu gibi durumlara karşı emniyet konumunda olan aşırı ısı limit termostat bulunur. Bu arıza kodu bu parçada sorun olabileceğini ya da cihazda aşırı ısınma sorunu olabileceğini belirtir. Arızanın teşhis edilmesi ve onarılması açısından servis yardımı almalısınız.
  1. E03 Arızası Baca termostat sensörü arızası.
  • Çözüm Bacalı (bina bacasına bağlı) kombilerde baca sensörü arızası olabilir, baca tıkalı ya da çekmiyor olabilir. Hermetik (bacası dışarı uzanan) kombilerde anakart, prosestat, fan gibi parçalarda sorun olabilir. Baca yerinden çıkmış olabilir ya da baca uzatma işlemi yapıldıysa eğer baca ebatı sebebiyle sorun yaşanıyor olabilir. Her durumda servis yardımı almalısınız.
  1. E05 Arızası Isıtma devresi sensör sorunu.
  • Çözüm Kalorifer NTC sensör arızası olarak adlandırılabilen bir arıza durumudur. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak yapabileceğiniz herhangi bir müdahale bulunmamaktadır. Kombinin kalorifer sensöründe, sensör bağlantı kısımlarında ya da kombi anakartında sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.
  1. E06 Arızası Kullanım suyu devresi sensör sorunu.
  • Çözüm Sıcak su NTC sensör arızası olarak da adlandırılabilir. Sıcak su sensörü arızalı olabilir, sensör bağlantılarında problem olabilir ya da anakartta bir sorun olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem olmadığı için servis çağırmanızı öneririz.
  1. E10 Arızası Düşük tesisat su basınç arızası.
  • Çözüm Tesisat su basıncının ideal seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Yani 1,5 bar diyebiliriz. Bu arıza durumu tesisat su basıncının 1 bar altına düştüğünü belirtir. Sisteme su vererek basıncı artırmanız gerekir. Kombi alt kısmında monteli olan mavi ya da siyah plastik uçlu parça ile bu işlemi yapabilirsiniz. Doldurma musluğunu sola çevirmeniz gerekir. Çevirmeniz ile birlikte kombiden su sesi geldiğini duyacaksınız. Su sesi geldiğinde işlem başlar ve bar göstergesine baktığınızda artış olduğunu görürsünüz. Bar göstergesi 1 ile 2 barın ortasına geldiğinde işlemi sonlandırmanız gerekir. Doldurma musluğunu bu durumda sağa çevirip kapatın ve iyice sıkarak açık kalmadığından emin olun. İşlem bitiminde sorun düzelecektir. Sorunun düzelmediği, çok sık karşılaşıldığı ve işlemin yapılmadığı durumlarda servis çağırmanız gerekir.
  1. E25 Arızası Maksimum sıcaklık uyarısı.
  • Çözüm Bu arıza durumu pompa sıkışıklığı olarak da adlandırılabilir. Kombinin uzun süre kapalı kalması, sürekli aç-kapa şeklinde kullanılması, dairede 3 petekten az kullanım sağlanması, tesisatta tıkanıklık olması, kombinin ve peteklerin uzun süre bakımsız kalması gibi durumlarda bu sorun oldukça sık karşımıza çıkar.  Bu durumların yanı sıra eşanjör, üç yollu vana, anakart, kalorifer sensörü gibi parçalarda da sorun olabilme ihtimali vardır. Genel sebep pompa arızası gibi görünse de sorunu yerinde görüp tespit etmek gerekir. Bu yüzden servis çağırmanız tavsiye edilir.
  1. E35 Arızası Alev oluşumu sorunu.
  • Çözüm Arıza durumu ile karşılaşıldığında yapılması gereken ilk işlem kombiyi resetlemektir. Resetleme işlemini açma-kapama/konum seçme düğmesini “R” konumuna getirerek yapabilirsiniz. Bu konumda düğmeyi birkaç saniye kadar bekletin, birkaç saniye sonra yeniden bir önceki konumuna getirin. Bu şekilde kombiyi resetlemiş olursunuz. Tek resetleme işlemi ile sorunda düzelme olmazsa işlemi aynı şekilde en fazla kez uygulayabilirsiniz. En fazla reset işlemi sonrasında sorunda düzelme olmuyorsa servis yardımı almanız gerekir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama