Siemens RDH10RF/SET Oda Termostatı

Siemens RDH10RF/SET Oda Termostatı Nasıl Kullanılır?

Siemens RDH10RF/SET Oda Termostatı özellikleri, kullanımı ve merak edilen tüm bilgiler makalemizdedir.

Siemens RDH10RF/SET Oda Termostatı

Oda termostatı toplamda RDH10RF kablosuz sıcaklık kontrolöründen aynı zamanda RCR10/433 alıcıdan oluşmaktadır. RDH10RH ile istediğiniz zaman oda sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Ünite sıcaklık kontrolünü kolay hale getirmek için ergonomik bir ayar düğmesi bulunmaktadır.

İlk Çalıştırma İşlemi

Piller takıldığında tüm semboller ortalama 2 sn. kadar ekrana gelecektir.

Sıcaklık Ayarının Seçilmesi

Sıcaklık ayarı yapmak için ayar düğmesini kullanmalısınız. Saat yönüne (sağa doğru) çevirdiğiniz zaman sıcaklık ayarı yükselir, saat yönünün tersine (sola doğru) çevirdiğinizde sıcaklık ayarı azalır. Değerler 0.5°C şeklinde azalır veya yükselir. Gereken sıcaklık, konfor sıcaklığı sembolünün T ve güneş sembolü görüntüsünün yanında yer alır.

Enerji Tasarrufu Yapmak İçin

Oda sıcaklığının 21°C üstüne çıkmamasını sağlayın.

Kısa süreli camları ve kapıları açarak ortamı arada bir havalandırın.

RCR10/433 Alıcı Kullanımı

  • En üstte yeşil LED yandığı zaman sinyalin iyi olduğunu belirtir. Bu LED kırmızı şekilde yanıp sönüyorsa eğer sinyal olmadığını belirtir.
  • Sağ taraftaki turuncu LED rölenin açık olduğu anlamına gelir.
  • OVERRİDE düğmesi; transmiter değerlerinin üzerine değer girmek adına kullanılır.
  • LEARN düğmesi; öğrenme düğmesidir. Transmiter adresini öğrenmek adına basabilirsiniz.
  • OVERRİDE ve LEARN düğmelerine 4 sn. kadar basılı tutarsanız tüm transmiter adreslerini silmiş olursunuz. Bir nevi resetleme işlemi uygulanmış olur.
  • Test düğmesi; bağlantı testi için kullanılmaktadır.

Verici ile Alıcı Arasındaki Bağlantı Koparsa

Normalde verici ve alıcı fabrikada iletişim kurabilecekleri şekilde ayarlanmıştır. Olur da bağlantı koparsa eğer iki cihazı birbirine bağlamak gerekir. Bunun için de aşağıdaki uygulamalar yapılmalıdır:

  • Öncelikle alıcıya reset atmak için Learn ve Override düğmelerine 4 sn. kadar basılı tutmalısınız.
  • Learn düğmesine basıp bırakmalısınız. Bu alıcıyı öğrenme moduna getirecektir.
  • Transmiter’in arka kısmındaki learn düğmesine basın ve bırakın.
  • Yeşil LED in yanıp sönmesi sinyalin güçlü olduğunu belirtir, kırmızı LED yanıp sönüyorsa sinyalin olmadığını belirtir.
  • İletişimi test etmek adına transmiter üzerinde bulunan TEST düğmesine basmalısınız. Isıdan tamamen bağımsız olarak röle on olacaktır. Termosstın göstergesinde bulunan RF TEST sembolü görünecektir.
  • Turuncu LED rölenin açık olduğunu belirtir.

Cihaz ekranında boş pil sembolü belirdiğinde bu cihazdaki pillerin boşaldığını belirtir. Bu gibi durumlarda cihaza yeni pil takarak kullanmaya devam etmelisiniz. Cihaz kullanımında önemli olan kombi üzerinden yapılan ayarlardır. Bu ayarı yüksek değerde tutmanız gerekir. Oda termostatı montajını yapan firma ekibi size zaten kullanmanız gereken sıcaklık ayarları hakkındaki bilgileri sunacaktır.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (20 Yorum)

  1. Hikmet akturan dedi ki:

    Ben uzaktan baglanti yapamiyorum servis talep ediyorum

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Hikmet Bey… Firma olarak oda termostatı hizmetimiz yoktur. İlgili servislerden teknik destek talep edebilirsiniz.

  2. naim Sakir Kizilkaya dedi ki:

    Siemens kablosuz oda termostatı nasıl kalibre edilir?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Naim Sakir Bey… Firma olarak oda termostatı hizmeti vermediğimiz için yardımcı olamıyoruz. Oda termostatını aldığınız firma ile görüşürseniz cihazın ayarları hakkında size doğru bilgiyi verecektir.

  3. SERDAR BEKTAŞ dedi ki:

    Siemens oda termostatı ile evdeki diğer ısı ölçer arasında fark var. Evde alttan ısıtma sistemi var. Örneğin oda termostat da 26 gösteriyor,gerçekte 23 derece çünkü ev soğuk, geçen senede aynıydı termostatı değiştirdiler ama bu sene de aynı fark nedendir sizce ne yapmalıyız evi ısıtmak için

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Serdar Bey… Petekli sistem ile yerden ısıtma sistemi aynı olmuyor maalesef. Bu yüzden ısı ölçüm farkı olabilir. Ev ısınmıyorsa sistemin ve ısıtma cihazının kontrolü gerekebilir. Tabi harici olarak alt ve üst katınız boşsa veya ısıtma sistemi kullanılmıyorsa, binada ısı yalıtımı yoksa veya kaliteli değilse, buna benzer ısı kayıpları varsa eviniz bu yüzden de ısınmayabilir. Tabi net teşhis için yerinde inceleme gerekiyor.

  4. Veysel karaaslan dedi ki:

    Sayın teknik sorumlu arkadaşım, benim kabolu siemens rdh 10 oda termostatım var yükselirken çabuk yükseliyor ancak kombi durduğu halde oda soğuduğu halde termostat çok geç düşüyor , bu nedenle oda ısı kalitesi düşüyor , arızamı vardır , ayarımı bozulmuştur , ne yapmalıyım . Teşekkür ederim .

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Veysel Bey… Firma olarak oda termostatı hizmeti sunmadığımız için bu konuda net bilgi aktarmamız çok zor. Ancak kombi oda termostatından ayarlanan sıcaklık ve ortam sıcaklığına göre dur/kalk yapamıyorsa bu durumda; oda termostatında, termostat bağlantılarında veya kombi kartında problem olabilir. Yine de kontrol amaçlı servis yardımı almanız gerekiyor.

  5. Mehmet Yaşın dedi ki:

    Rdh10rd/RF set oda termostat ım alıcıyla bağlantıyı kesiyor ve( Led kırmızı yanıyor) resetleme işlemini yapıp tekrar tanıtıyorum. Yarım saat sonra tekrar bağlantı kesip (Led kırmızı) yanıyor. SEBEBİ NE OLABİLİR .? Teşekkürler…

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Mehmet Bey… Firma olarak oda termostatı hizmeti sunmadığımız için size maalesef ki bu konuda yardımcı olamıyoruz. Oda termostatı hizmeti sunan firmalardan veya bu bağlantıyı yapan servisten yardım alabilirsiniz.

Petek Yıkama