Kombide Pompa

Kombide Pompanın Görevi Nedir?

Piyasada Wilo ve Grundfos olmak üzere iki markası olan, tesisatta ve kombi içinde bulunan suyu, elektronik karttan aldığı komut ile kombi ve tesisat içinde dolaştırma görevinde olan parçadır.

►► Kombide; sirkülasyon pompası-motoru, devir daim pompası-motoru olarak da adlandırılabilir.

Pompa Arızasının Sebepleri Nelerdir?

  • Uzun süre kullanım sebebi ile özelliğini yitirmesi, içinde bulunan parçaların aşınması, sargılarının yanması, tesisatta meydana gelen tortu ve çamurlaşma, kireçlenme ve bakımsızlık sebebi ile arızalanabilmektedir.

Kombide Pompa Arızası Nasıl Anlaşılır?

  • Kalorifer sisteminde çalışmama sorunu olduğunda, kalorifer ayarı yüksek olmasına karşın kaloriferler az ısıtma yaptığında, kombi su akıttığında, ses yaptığında, sıcak su arızası söz konusu olduğunda, kombi donduğunda karşımıza arızalı olarak çıkabilir. Yalnız bu gibi arıza durumlarında tek sebep pompa diyemeyiz. Arıza yerinde görülerek bir tespit yapılabilir.

Pompa Arızası Nasıl Çözümlenir?

  • Pompa arızası ancak uzman servis ekipleri tarafından tespit edilebilir. Tespit neticesinde parçanın arıza yapma durumuna bağlı ve kullanıcı talebine bağlı tamir işlemi yapılabilir. Tamir olmayan durumlarda ya da kullanıcı talebi olmayan durumlarda sıfırı ile değişimi yapılarak sorun çözümlenebilir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (112 Yorum)

  1. MUSTAFA ÖZOLGUN dedi ki:

    SU DAMLATMAYI KESMEK İÇİN KULLANILAN KAÇAK KAPATICI SIVISI PONPAYI BOZARMI..SELAMLAR

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Mustafa Bey… O sıvı hakkında bir bilgimiz olmadığı için yardımcı olamıyoruz.

  2. Sezai sipahi dedi ki:

    Merhaba kombi devreye girdikten 10 sn sonra kalifer petek ışığı yeşildeyken R ye kırmızıya geçiyor normal çeşmeden sıçak su geliyor ama petekte R ye geçip kırmızı ışık yanıyor kombi çalışmıyor açaba pompa dan mı kaynaklı bu arıza

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Sezai Bey… Peteklerin çalışmaması sadece pompaya bağlı değildir. Tesisatta ve filtrede tıkanıklık yoksa eğer; kart, sensör, eşanjör, üç yollu vana gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Bu aşamada cihazı yerinde görüp, incelemeyi de yerinde yapmamız gerekiyor.

  3. Kasım Yel dedi ki:

    Kombi 40°C ayarlı iken kombi devreye girip güç yükseliyor ve bu sıcaklığa ulaşılıyor. Bu sıcaklığa ulaşıldıktan hemen sonra güç kesiliyor ve sıcaklık düşüyor. Bu bu şekilde aralıklarla olduğu için de petekler ısınmyor…
    Basınç da 1 de sabit kalmış durumda basınç vanasını açmama rağmen basınçta yükselme olmuyor… Bu arıza noktasında bilgilendirirseniz sevinirim…

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Kasım Bey… Kombi eco modunda kullanılıyorsa eğer ayarlanan sıcaklığa geldiğinde dinlenmeye geçebilir, sıcaklık düşüp ntc sensör düşük sıcaklık algıladığında cihaz yeniden devreye girebilir. Sıcaklık derecesi dairenizi ısıtmaya yeterli değilse veya cihaz hiç devreye girmiyorsa (sıcaklık çok az yükselip cihaz devre dışı kalıyorsa) bu durumu yerince incelememiz gerekiyor. Doldurma musluğunu açtığınızda su sesi duyulduğu halde basınçta ilerleme olmuyorsa kombinizin marka modeline göre gösterge, basınç ölçer veya pompa arızalı olabilir. Her iki durumun da yerinde incelenmesi gerekiyor.

  4. Mehmet Kunter dedi ki:

    Slm ustam viesmann vitodens 100 kombi petek sıfır konumundayken petek simgesi çıkıp devirdaim çalışıyor problem nedir kombi yanmıyor sade devirdaim çalışıyor

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Mehmet Bey… Ekrana petek sembolü beliriyorsa kombi petek konumuna geçiyor demektir. Çift eşanjörlü kombilerde pompa sıcak su konumunda da çalışır. Pompanın çalışması bu aşamada normaldir. Peteklerde ısı olsun olmasın cihaz geçiş yapıyorsa; kart, sensör, üç yollu vana gibi parçalara bakılması gerekiyor.

  5. Süleyman Yoğurtcu dedi ki:

    3 gündür duştayken bi anda su soğuyo, ilk baktığımda basınç düşmüştü basıncı yükselttim düzeldi. Fakat sonraki gün duşta yine birden soğudu su bu kez basınç normal seviyedeydi. Kombinin arkasındaki borudan su damlattığını farkettim. 1-2 ay önce kombinin anakartı değişmişti, gelen usta pompa yakında sorun çıkartabilir onu da halledelim dedi ama maddi olarak zorlanacağımdan erteledim. Sorun ne olabilir pompadan mı kaynaklı acaba ?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Süleyman Bey… Kombide pompa su akıtabilen yani su akıtma sorunlarında karşımıza çıkabilen parçalardan biridir. Ancak suyun nereden geldiğini yerinde görmeden ve inceleme yapmadan uzaktan net olarak pompa arızalı demek mümkün değil maalesef.

Petek Yıkama