Kombiyi Resetleme
Kombiye Nasıl Reset Atılır?
Resetleme işlemi kombilerde oluşan sorunlarda servis öncesi yapılması gereken en önemli uygulamadır. Çoğu arıza durumunda resetleme işlemi servis öncesi müdahalede işe yarayabilmekte ve sorunu çözümleyebilmektedir.
- Kombilerin bazılarında “R” harfinde düğme yer alır. Bir kez basıldığında resetleme işlemi yapılabilir.
- Kombilerin bazılarında “reset” yazan düğme yer alır. Bir kez basıldığında resetleme işlemi yapılabilir.
- Kombilerin bazılarında “R” konumu yer alır, düğme “R” konumuna çevrildiğinde resetleme işlemi yapılabilir.
- Kombilerin bazılarında “alev simgesi üzerine x işareti” olan düğme yer alır. Birkaç saniye kadar basılı tutulduğunda resetleme işlemi yapılabilir.
- Kombilerin bazılarında reset düğmesi yer almaz. Direk kapatılır ve birkaç saniye sonrasında yeniden açılarak resetleme işlemi yapılabilir.
Kombiyi Resetleme işlemi marka model ve çeşitlere göre bu şekilde yapılmaktadır. Resetleme işlemi basittir. Kombinizde bahsedilen şekilde reset düğmesi yer almıyorsa bilgi ve yardımları almak adına Kombi Servisi’ni arayabilirsiniz. Çağrı merkezi ekibimiz sizlere telefon aracılığı ile gereken bilgileri sunarak yardımcı olacaktır.
Kombi Hangi Durumda Resetlenmeli?
Kombi her arıza durumunda resetlenmez ve resetlenmemelidir de… Kombilerde arıza ledi yandığında veya ekranda arıza kodu belirdiğinde resetleme işlemi yapılmalıdır. Her resetleme işlemi kombi sorununu çözümlemez. Arıza kodu açıklamasında veya arıza ledi açıklamasında resetleme işleminden bahsediliyorsa eğer resetleme işlemi yapılmalıdır.
Kombiler arıza durumlarında maksimum 3 kez resetlenebilir. Maksimum 3 resetleme sonrasında arıza durumunda değişiklik olmaz ise cihaza müdahale edilmeden mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.
Merhabalar..Kombimin sıcak suyunu açmak istedim,açma düğmesini 1 konumuna getirdikten sonra alt düğmeden basınç durumunu ayarlamak istedim ama sanıyorum yanlış bir çevirme oldu,çevirir çevirmez fazla su akıtmaya başladı..Düğmeyi eski durumuna getiremedim çünkü hiç oynamıyor ve 24 saatir su akıyor..Kombimde bir arıza yok,yaptığım işlem sonucunda bu sorun oluştu..Ne yapmam gerekiyor,bilgilendirmenizi rica edeceğim…Teşekkürler,hayırlı işler..
Merhaba Müjgan Hanım… Muhtemelen doldurma musluğu yerine emniyet ventili açtınız ve o da kombi tesisatındaki tüm suyu boşalttı. Bu aşamada çevirdiğiniz parçayı önce kapatmayı deneyin. Ardından o parçaya benzer musluk şeklinde bir parça var ise onu çevirmeyi deneyin. Öyle bir parça yoksa veya su akıntısı kesilmiyorsa servis yardımı almalısınız.
yeni kombi almak istersem hangi modeli önerirsiniz.
Merhaba Ali Bey… Servis olarak bize her marka modelden arıza için bu konuda bir öneride bulunmuyoruz maalesef. Satış yapan bayilerden daha net bilgiler alabilirsiniz.
03 arızası veriyor.Ancak:Ateşleme yapmıyor.3-5 saat veya uzun süre geçtiğinde yanıyor.
Merhaba Ali Bey… Kombinizin marka modelini belirtirseniz size yardımcı olmaya çalışırız.
Demirdöküm Atron 24 kombi ekonomi modu iken 30 saniye durup 10 saniye ateşliyor 30 saniye durup 10 saniye ateşliyor Bu böyle devam ediyor bu durum normal midir yoksa son bir de bir sıkıntı mı var Normal Konfor modunda iken de 3 dakika durup bir dakika ateşliyor
Merhaba… Kombiniz en düşük sıcaklıkta bile olsa 30 saniye çalışıp 10 saniye durması normal değildir. Eco modunda kombi ayarlanan sıcaklığa gelince durur, sıcaklık düşünce yeniden devreye girer. Bu sıcaklık petek sıcaklığına bağlıdır. Ortamda ciddi bir ısı kaybı olmadığı sürece bu kadar kısa süreli çalışma durumu normal değildir. Bize kalırsa bir sensör, kart arızası olabilir.
Bende Ariston Alteas One Net 24 modeli Tam Yoğuşmalı Kambim var. Kombim arada bir ‘Isıtma Suyu Pompası Aşırı Çalışma’ şeklinde uyarı veriyor ve kombim arka planda sürekli çalışmakta ve oda termostatı oda sıcaklığı düşmesine ve kombinin normalde (Peteklerin Sıcak Suyu) çalışması gerekirken çalışmıyor. Neden olabilir? Servisi ve Ariston Müşteri hizmetleri normal dedi
Merhaba Şener Bey… Oda termostatı kullanıyorsanız eğer kombi kalorifer derecesinin en yüksek seviyede olması gerekir. Yani maksimum sıcaklığı ayarlayın. Oda termostatı ancak bu şekilde görevini yapabilir. Oda sıcaklığı ayarlanan derecenin altına düştüğünde ise cihazın yeniden devreye girmesi gerekir. Ancak devreye girmiyor ve cihaz aşırı ısınma sorunu veriyorsa bu bir arızadır. Cihaz normal çalışıyor denilemez. Dairede en az 3 petek vanası açık olsun yani en az 3 petek kullanılır durumda olsun. Kombi basıncı 1 ile 2 bar arasında olsun. Yani düşük veya yüksek olmasın. Kombi altındaki tesisat boruları üstündeki vanalar hep açık olsun. Buna rağmen kombi bu arızaya geçiyorsa; ana eşanjörde kireçlenme, pompa sıkışması, üç yollu vana arızası, sensör arızası, tesisatta tıkanma, kalorifer filtresinde tıkanma gibi durumlar olabilir. Bu yüzden servis yardımı almalısınız.
Çok teşekkür ederim.
Rica ederim…. Değerli yorum ve görüşünüz için biz teşekkür ederiz.