Kombide Doldurma Musluğu Nedir?
Tesisat su basıncı 1 barın altına düştüğü zaman tesisata su basılmasını yani kombiye su eklenmesini sağlayan parçadır.
Genelde kombilerin alt kısımlarında monteli durumdadır. Kombi marka model ve çeşidine bağlı olarak kombi altındaki yeri, şekli ve rengi değişebilmektedir.
Doldurma Musluğu Arızası Nasıl Anlaşılır?
- Kombi basıncı yükselir Kombinizdeki bar göstergesi sürekli arttığında yani basınç yükselme durumları olduğunda genelde doldurma musluğu arızası karşımıza çıkar. Yalnız bu demek değildir ki basınç yükselme sorunlarının tek sebebi doldurma musluğudur. Basınç yükselme sorunlarında doldurma musluğunun yanı sıra kombide daha birçok parçada sorun olabilmektedir. Fakat genel anlamda sebep doldurma musluğu arızası veya parçanın kırılmasıdır diyebiliriz.
- Kombi su akıtır Kombide doldurma musluğu arızası bir de su akıntısı sorununu meydana getirir. Doldurma musluğu arızalı veya kırık ise su dolumu devam eder. Basınç 2,5 veya 3 barı geçerse otomatik emniyet ventili devreye girer ve kombideki fazla suyu dışarı tahliye ederek su akıntısı sorununu oluşturur. Su akıntısı sorunlarında tek sebep doldurma musluğu değildir. Birçok parçada sorun olabilmektedir.
Doldurma Musluğu Arızasında Ne Yapılmalı?
Doldurma musluğunu kullanırken kırılabilir, açık unutabilirsiniz veya arızalı olabilir. Doldurma musluğu ile su basma işlemi yaptığınızda açık unutmayın. Mutlaka kapattığınızdan emin olun. Arızalı olduğunda su basma işlemi yapılamaz. Cihaz düşük su ile çalışmayacağından bloke olur ve servis yardımı almanız gerekir. Bunun yanı sıra parça su basma işlemi sırasında kırıldı ise su basma işlemi durdurulamaz devam ederse de kombi su akıtmaya başlar. Bu durumda da parçanın değişimi gerekir.
Kombide doldurma musluğu arızası var ise parça tamir edilemez, kullanıcı tarafından temin edilip monte edilemez. Parça değişimi adına uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.
Kombı demırdokum kalısto kombım surekklı su basıyor musluk kapaıyken gevsıyor ne yapmam lazım
Merhaba Hamdi Bey… Doldurma musluğunun kapalı olduğundan eminseniz servis yardımı almalısınız. Musluk, eşanjör, tank gibi parçaların da uzman tarafından kontrol edilmesi gerekir.