Kombi Dolabının Önemi

Kombi Dolabı Nedir? Kullanılması Zorunlu Mudur?

Kombiye özel tasarlanan özellikle de dış etmenlerden cihazı korumak amacı ile yapılan dolaplardır. Kullanılmasının zorunlu olup olmadığı merak edilir. Bunun için de elbette ki bir şart bulunmaktadır.

Günümüzde kombi montajları proje neyi gerektiriyor ise uzman ekiplerce ona göre müdahale ve işlemler yapılmaktadır. Her kombiye dolap uymayacağı gibi her yerde de dolap içinde kullanılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Zorunlu olunan durumlar olduğu gibi zorunlu olunmayan durumlar da söz konusudur.

Kombi Dolabı Neden Önemli

Çoğu kullanıcı balkon için bile konut seçimlerini önemseyebilmektedir. Açık balkon her bir kullanıcının tercihidir. Fakat kombi eğer balkonda ise özellikle de soğuk kış günlerinde (- sıcaklıklarda) kombi donmaya maruz kalabilir ve büyük masraflar çıkarabilir. En başta bu durumu göz önünde bulundurarak kombinize dolap yaptırmanızı veya balkonu mutlaka kapattırmanızı tavsiye ederiz.

Kombi mutfağınızda monteli durumda ve dekor amaçlı dolap yaptırmak istiyorsanız; mdf üzerine kurulan mobilyaları tercih edebilirsiniz. Bu konuda seçim size aittir. Ancak kombi açık balkonda ise; plastik malzemeden yapılan dolapları tercih etmeniz gerekir. Ayrıca kombi altında bulunan tesisat borularının da donma ihtimalini düşünerek boruları izole ettirmeniz gerekir.

Hazır Kombi Dolapları Tercih Edilebilir mi?

Kombinize dolap yaptırmaya karar verdiğiniz zaman hazır satılan ürünlerle ilgilenmeyin önerisinde bulunmaktayız. Yapı marketlerde satılan dolaplar sıfırdan yaptırmak yerine daha ucuza geldiği için yüzünüzü sevindirebilir. Fakat önemli olan konu hazır kombi dolaplarının kombinize uyum sağlayıp sağlamayacağıdır.

  • Kombiler günümüzde birçok marka model ve çeşitte konutlarımızda kullanılıyor. Her bir çeşitteki boyutlar aynı olmuyor. Her bir kombinin genişliği kadar uzunluğu da aynı marka olsa bile değişebiliyor. Bu sebeple de önerimiz hazır satılan kombi dolabını temin etmek yerine kombinizin boyutlarına göre sıfırdan kombi dolabı yaptırmanızdır. Bu şekilde kombinize uygun bir dolap yaptırarak rahatlığı yaşayabilirsiniz.

Kombi Dolabı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kombi mutfakta ise mdf üzerine kurulan mobilyalar tercih edilmelidir.
  • Kombi açık balkonda ise plastik malzemelerden yapılan dolaplar tercih edilmelidir.
  • Kombinin üst, alt ve yan kısımlarında mutlaka mesafe olmalı, sıfır dolap yaptırılmamalıdır. (Bu durum kombi arızasında ya da kombiye yapılacak her tür müdahalede ekiplerin yapacağı müdahaleyi zorlaştırmayacaktır. Kombi arızasında veya bakım gibi ihtiyaçlarda kombi sıfır dolap içinde ise ekipler müdahaleyi yapamaz ve kombi dolabını sırf müdahale için söktürüp müdahale sonrasında yeniden taktırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da ekstra masraf ve sarfiyat demektir.)

Örneğin; Kombinizin genişliği 60 cm kadarsa kombi dolabının genişliği en fazla 90 cm olmalıdır. Kombi yüksekliği 1,20 cm kadarsa kombi dolabının yüksekliği en fazla 1,80 cm kadar olmalıdır.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (20 Yorum)

  1. CEMRE ERMEC dedi ki:

    Merhaba,
    gaz kesme el vanası, elektrik sigortası ve priz dolabın içinde olması sorun olurmu
    yada hangileri dolabın içinde, hangilerinin dolabın dışında olmasının mahsuru yoktur
    Teşekkür ederim.

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Cemre Hanım, dolabın içinde olmasının bir sakıncası yok. Sigorta veya priz kombinin altında olmamalıdır.

  2. Halil Argül dedi ki:

    Merhaba. Kombimin bacası balkondan dışarı çıkıyor ve örf dolap içerisinde. Alttan üstten yeterince boşluk var ama yanlar neredeyse sıfır. Bu durum kombinin verimli çalışması açısından bir sıkıntı oluşturur mu?Müdahale için boşluk demişsiniz öyle bir durumda dolabı çeksek olmaz mı?

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Halil Bey… Kombi yanlarında yeterli boşluk olmadığında sadece şöyle bir sıkıntı söz konusu olabilir; kombi yerinden çıkarılarak atölye şartlarına müdahale edilecekse kombiyi yerinden çıkarmak güç olabilir ve bu aşamada dolabı sökmek-söktürmek gerekebilir. Harici olarak kullanımında bir sakınca olmaz. Kombi bakımı yapıldığında veya kombiye yerinde müdahale edildiğinde genel olarak üst ve alt kısımlarındaki boşluk daha önemlidir. Tabi yine de cihazı ve konumunu yerinde görmek gerekir.

  3. ali ertürk dedi ki:

    merhaba viesmann w50 kombi takdırdım 1 ay oluyor. pimapenden komple dolap yaptırdım konnektörler de etkilenmesin diye.Aklıma şu takıldı, komple kapalı dolap yaptık gaz kaçağı vs Allah korusun , dolapta delik açmaya gerek var mı yoksa yok mu?teşekkürler

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Ali Bey… Baca dışarı uzanıyorsa, kombi sağında solunda yukarısında ve aşağısında müdahale edilebilecek mesafe varsa bir sıkıntı olmaz. Ancak gaz kaçaklarına karşı gaz alarm cihazı kullanmanızı tavsiye ederiz. Aslında sadece bu gibi durumlarda değil, evde doğalgazlı bir cihaz varsa mutlaka gaz alarm cihazı kullanılması gerekiyor.

  4. serkan kayaduvar dedi ki:

    Merhabalar kombi dolabınin her tarafı kapalı mı olmalı , altı açık kalsa problem olur mu

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Serkan Bey… Etrafında arıza olduğunda kombiye müdahale edilebilecek kadar pay bırakılması gerekir. Bu detaylar makalemizde de yazmaktadır.

Petek Yıkama