Demirdöküm İsomix Arıza Kodları

  1. F.000 Arızası Gidiş devresi sıcaklık sensörü sinyali kesilmiş.
  • Çözüm Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız. Gidiş devresi sıcaklık sensöründeki sinyal kesildiği zaman bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda kablo demetinde kesinti durumu veya sensörde sorun olabilir.
  1. F.001 Arızası Dönüş devresi sıcaklık sensörü sinyali kesilmiş.
  • Çözüm Dönüş devresi sıcaklık sensörü fişi takılı olmayabilir veya gevşek olabilir, dönüş devresi sıcaklık sensörü bozuk olabilir, kart fişi takılı olmayabilir veya gevşek olabilir, kablo demetinde kesinti olabilir. Parçaların uzman servis ekibince kontrol edilmesi gerekir.
  1. F.003 Arızası Boyler sıcaklık sensörü sinyali kesilmiş.
  • Çözüm Katmanlı boyler sıcaklık sensörü bağlanmamış veya arızalanmış olabilir. Bu gibi durumlarda sıcaklık sensörü, elektronik kart, kablo demeti gibi parçaların kontrolü gerekir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız.
  1. F.010 Arızası Gidiş devresi sıcaklık sensörü kısa devre yapmış.
  • Çözüm Gidiş devresi sıcaklık sensörü arızalı olabilir, kablo demetinde kısa devre durumu olabilir, gidiş devresi sıcaklık sensörü kablosunda sorun olabilir. Arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.011 Arızası Dönüş devresi sıcaklık sensörü kısa devre yapmış.
  • Çözüm Dönüş devresi sıcaklık sensörü arızalı olabilir, kablo demetinde kısa devre durumu olabilir harici olarak dönüş devresi sıcaklık sensörü kablosunda sorun olabilir. Cihaza müdahale etmeden direkt servis yardımı almalısınız.
  1. F.013 Arızası Boyler sıcaklık sensörü kısa devre yapmış.
  • Çözüm Boyler sıcaklık sensörü bozuk olabilir, kablo demetinde kısa devre olabilir, bağlantı kablosunda kısa devre durumu olabilir. Bu durumda cihaza müdahale etmeden servis çağırmalısınız.
  1. F.020 Arızası Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.
  • Çözüm Arıza durumunda öncelikle kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Basınç düşükse su basma işlemi uygulamalı basıncı 1.5 bara çıkarmalısınız. Petek ve tesisat vanalarını kontrol etmeli, vanaların kapalı olması halinde vanaları açık konuma çevirmelisiniz. Son işlem olarak kombiye reset atmalısınız. Birkaç reset işlemi gerekebilir. İşlemler sonrası da düzelme olmazsa teknik servis yardımı almalısınız. Gidiş-dönüş devresi sensörü arızalı olabilir, emniyet termostatı bozuk olabilir, eşanjör, kart, üç yollu vana, pompa, kart arızası olabilir. Harici olarak tesisat filtresi ile tesisatı da kontrol etmek gerekir. Tıkanma durumu veya harici bir sorun söz konusu olabilir.
  1. F.022 Arızası Sistem su basıncı düşük.
  • Çözüm Bu gibi durumlarda önce sistem basıncını kontrol etmek gerekir. Sistem su basıncı 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Basınç değeri 1 bardan az ise basıncı yükseltmek, kombi tesisatına su basmak gerekir. Basınç ideal değerdeyse veya işlem sonrası düzelme olmazsa cihazı resetlemelisiniz. İşlem yapılmasına karşın, reset işlemine karşın arıza durumunda düzelme olmazsa; pompa, basınç sensörü gibi parçaları kontrol etmek gerekir. Bu durumu çok sık yaşadığınızda veya işlemi yapamadığınızda da yine servis çağırmalısınız.
  1. F.023 Arızası Gidiş-dönüş devresi arasındaki sıcaklık yayılması fazla.
  • Çözüm Sistemde hava olabilir, pompa bloke olmuş olabilir, pompa devri düşük olabilir, gidiş-dönüş devresi sıcaklık sensörleri bağlantıları karışmış olabilir. Bu gibi durumlarda cihazı resetlemeli, sorunda düzelme olmuyorsa doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.024 Arızası Sıcaklık artışı çok hızlı.
  • Çözüm Bu gibi arıza durumlarında öncelikle kombi su basıncını kontrol etmelisiniz. Basınç düşükse eğer basıncı 1.5 bara kadar yükseltmelisiniz. Basıncı yükselttiğiniz halde düzelme olmazsa veya basınç ideal değerdeyse kombiye reset atmalısınız. Birkaç reset işlemiyle de sorun çözümlenmezse servis yardımı almalısınız. Sistemde hava olabilir, pompa devri düşük olabilir, pompa bloke olabilir, çekvalf bloke olmuş olabilir veya çekvalf yanlış monte edilmiş olabilir.
  1. F.025 Arızası Atık gaz sıcaklığı çok yüksek.
  • Çözüm Gaz cinsi yanlış olabilir. Gaz cinsinin ve ayarının uzman servis ekibince kontrol edilmesi gerekir. Bu durumda mutlaka uzman yardımı almalı, can ve mal güvenliği açısından kombiye müdahale etmemelisiniz.
  1. F.027 Arızası Brülör kapalıyken alev sinyali tespit edildi.
  • Çözüm Sahte alev durumu da denilebilir. Bu gibi arıza durumlarında cihazı arızadan çıkarmak için resetlemelisiniz. Birkaç reset işlemine karşın düzelme olmazsa servis yardımı almalısınız. Arıza durumu; gaz valfi, iyon elektrodu, kart gibi parçalara bağlı olabilir.
  1. F.028 Arızası Alev sinyali algılanmadı.
  • Çözüm Arıza durumunda yapılması gereken ilk işlem gaz kontrolüdür. Dairede gaz kesintisi durumu olabilir, kombiye gaz gelmiyor olabilir, gaz vanaları kapalı olabilir. Gaz kesintisi olmadığından, gaz vanalarının açık olduğundan, kombiye gaz geldiğinden eminseniz kombiyi arızadan çıkarmak için resetlemeniz gerekir. Birkaç reset işlemi işe yarayabilir. Ancak sorunda düzelme olmaz veya çok sık yaşanırsa servis yardımı almanız gerekir. Gaz giriş basıncı düşük olabilir, kombide; gaz valfi, kart, iyon-ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir, yoğuşma suyu gider hattında tıkanma olabilir, atık gaz yolunda sorun olabilir, kablo demetinde kesinti olabilir, topraklama sorunu olabilir. Cihazın yerinde uzmanı tarafından görülmesi gerekir.
  1. F.029 Arızası İşletim sırasında alev sönüyor.
  • Çözüm Gaz giriş vanası kapalı değilse yani daireye ve kombiye gaz geldiğinden eminseniz cihazı arızadan çıkarmak için resetlemeniz gerekir. Birkaç reset denemesine rağmen sorunda düzelme olmazsa teknik servis yardımı almalısınız. Gaz valfi, kart, iyon elektrodu arızası olabilir. Harici olarak topraklama hattında problem olabilir. Yoğuşma suyu gider hattında tıkanıklık olabilir. Cihazın yerinde görülüp incelenmesi gerekir.
  1. F.032 Arızası Fan devri tolerans dışında.
  • Çözüm Arıza durumunda cihazı arızadan çıkarmak için birkaç reset işlemi uygulamak gerekir. Resetleme işlemine karşın düzelme olmazsa teknik servis yardımı almanız gerekir. Fan fişi takılı olmayabilir veya gevşek olabilir, anakart fişi takılmamış veya gevşek olabilir, kablo demetinde kesinti olabilir, fan, hall sensör, anakart arızalı olabilir. Cihazın yerinde görülüp bir tespit yapılması gerekmektedir.
  1. F.035 Arızası Yanma havası/atık gaz akım borusu bloke olmuş.
  • Çözüm Arıza durumunda her ihtimale karşı cihaza reset atmalısınız. Reset işleminin birkaç kez uygulanması gerekebilir. Ancak sonuç alınamıyorsa; gaz giriş basıncı düşük olabilir, atık gaz yolunca resirkülasyon ya da gaz tıkanması sebebiyle sorun oluşmuş olabilir, ayarlama elektrodunda sorun olabilir, yanma havası girişi yetersiz olabilir, yoğuşma suyu gider hattında tıkanma olabilir. Bu gibi durumlarda teknik servis yardımı almanız gerekir.
  1. F.040 Arızası Hava fazlalık katsayısı çok düşmüş.
  • Çözüm Atık gaz yolunda resirkülasyon ya da atık gaz tıkanması durumuyla arıza oluşmuş olabilir. Harici olarak yoğuşma suyu gider hattında bir tıkanıklık durumu da söz konusu olabilir, gaz giriş basıncı düşük, gaz cinsi yanlış, gaz vanası ofseti doğru ayarlanmamış, gaz valfi kablo demetinde kısa devre, gaz valfi elektrik bağlantısında arıza veya yanlış bağlantı durumu, ayarlama elektrodu arızası, anakart veya fan arızası gibi birçok durum söz konusu olabilir. Bu gibi arıza durumlarında cihaza müdahale etmemeli, teknik açıdan servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.042 Arızası Kodlama direnci ya da gaz grubu direnci geçersiz.
  • Çözüm Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız. Eşanjör kablo demetinde kesinti durumu söz konusu olabilir. Kablo demetinin kontrol edilmesi gerekir.
  1. F.044 Arızası Ayarlama elektrodunun iyonizasyon sinyali güçsüz.
  • Çözüm Atık gaz yolunda resirkülasyon ya da atık gaz tıkanması sebebiyle sorun olabilir, yoğuşma suyu gider hattında tıkanma olabilir, gaz giriş basıncı düşük olabilir, yanlış gaz cinsi olabilir, ayarlama elektrodunda sorun olabilir, gaz valfi-kart arızası olabilir, kablo demetinde kesinti olabilir. Bu aksam ve parçaların kontrol edilmesi adına teknik servis yardımı almanız gerekir.
  1. F.057 Arızası Yanma ayarı devre dışı kalmış.
  • Çözüm Gaz giriş basıncı düşük, kablo demetinde hasar veya arıza, atık gaz yolunda resirkülasyon veya atık gaz tıkanması sebebiyle sorun, yoğuşma suyu gider hattında tıkanıklık, gaz vanası ofseti doğru ayarlanmamış olabilir, fan-kart gibi parçalarda sorun olabilir. Bu aksam ve parçaların kontrolü-müdahalesi için servis yardımı almalısınız.
  1. F.061 Arızası ASIC ya da uController tanımlı zamanlarda çalışmıyor.
  • Çözüm Arıza durumunda cihaza reset atmalı, arıza tekrarında işlemi birkaç kez daha uygulamalısınız. İşlemler sonrası yine de sorun düzelmezse servis çağırmalısınız. Gaz valfi kablo demetinde kısa devre durumu olabilir. Harici olarak gaz valfi veya kart arızası da olabilir.
  1. F.062 Arızası Alev kapanması gecikmeli olarak tespit edilmiş.
  • Çözüm Arıza durumunda cihazı arızadan çıkarmak için birkaç reset işlemi uygulamalısınız. İşlem neticesinde sorunda düzelme olmaz veya arıza çok sık yaşanırsa teknik servis yardımı almalısınız. Bu gibi arızalar; anakart, gaz valfi, ateşleme elektrodu gibi parçalara bağlı olabilmektedir. Yine de cihazın yerinde görülmesi gerekir.
  1. F.063 Arızası EEPROM, okuma/yazma testi sırasında hata bildiriyor.
  • Çözüm Arıza durumunda servis çağırmadan önce kombiye birkaç kez reset atmalısınız. Resetleme işlemi sonrası da düzelme olmazsa veya arıza çok sık tekrar ederse mutlaka servis çağırmalısınız. Arıza durumu elektronik karta bağlı olabilir. Yine de cihaza yerinde bakmak gerekir.
  1. F.064 Arızası Sensör sinyali doğru şekilde dönüştürülemedi.
  • Çözüm Gidiş devresi sıcaklık sensöründe kısa devre durumu, dönüş bağlantı sıcaklık sensöründe kısa devre durumu, harici olarak kart arızası olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.065 Arızası Bir elektronik bileşenin izin verilen çalışma sıcaklığı aralığı aşılmış.
  • Çözüm Elektronik kart dış ısı etkenleri sebebiyle aşırı ısınmış veya doğrudan arızalanmış olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.067 Arızası Alev denetleme sensörü sorunu.
  • Çözüm Alev sinyali tutarsız olabilir, atık gaz yolunda aksaklık olabilir, harici olarak elektronik kart arızası veya daireye gelen elektrik ile alakalı sorun olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.068 Arızası Alev denetleme sensörü dengesiz alev sinyali bildiriyor.
  • Çözüm Gaz giriş basıncı çok düşük olabilir, yanlış hava karışım oranı olabilir, iyon akımı kesilmiş olabilir, atık gaz yolunda resirkülasyon ya da atık gaz tıkanma durumu sebebiyle sorun oluşmuş olabilir, yoğuşma suyu gider hattında tıkanıklık olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden servis yardımı almalısınız.
  1. F.070 Arızası Cihaz tipi numarası hatalı, eksik ya da kodlama direncine uygun değil.
  • Çözüm Cihaz tipi numarası yanlış ayarlanmış veya ayarlanmamış olabilir. Harici olarak kablo demetinde kesinti durumu söz konusu olabilir. Arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
  1. F.071 Arızası Gidiş devresi sıcaklık sensörü mantıksız değerler veriyor.
  • Çözüm Gidiş devresi sıcaklık sensörü sabit bir değer bildiriyor olabilir, gidiş devresi sıcaklık sensörünün konumu doğru olmayabilir, harici olarak gidiş devresi sıcaklık sensörü bozuk olabilir. Arızanın tespiti ve müdahalesi için servis yardımı almanız gerekir.
  1. F.072 Arızası Gidiş ve dönüş bağlantısı sensörü arasındaki sıcaklık yayılması geçersiz.
  • Çözüm Gidiş devresi sıcaklık sensörü ya da dönüş devresi sıcaklık sensörü bozuk olabilir. Parçaların yerinde kontrolü ve müdahalesi gerekir. Bu aşamada mutlaka servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.073 Arızası Su basınç sensörü kısa devre yapmış.
  • Çözüm Kablo demetinde kısa devre veya kesinti durumu söz konusu olabilir. Kontrol sağlanmalı gerekli ise düzeltme-müdahale gerçekleştirilmelidir. Sorun görülmezse basınç sensörü arızalı olabileceğinden sensör değişimi yapılmalıdır. Uygulama için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.
  1. F.074 Arızası Su basınç sensörünün sinyali kesilmiş.
  • Çözüm Kablo demetinde kısa devre veya kesinti durumu olabilir. Harici olarak su basınç sensörü arızalı olabilir. Bu konuda mutlaka teknik servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.075 Arızası Kalorifer pompasının çalıştırılmasında basınç atlaması düşük.
  • Çözüm Su basıncı düşük olabilir. Bu yüzden öncelikle kombi su basıncı kontrol edilmelidir. Basınç 1 bardan az ise basıncı 1.5 bara çıkarmak gerekir. Basıncı yükselttikten sonra cihazı arızadan çıkarmak için birkaç kez reset işlemi uygulamanız gerekir. İşlem ve kontrollerden sonra düzelme olmazsa teknik yardım alınmalıdır. Su basınç sensörü bouzk olabilir, dahili ısıtma devresi pompasında sorun olabilir, sistemde hava olabilir, harici olarak kablo demetinde kesinti durumu söz konusu olabilir.
  1. F.076 Arızası Isı eşanjörünün aşırı ısınma koruması aktif.
  • Çözüm Emniyet termostatı bağlı olmayabilir, kablo demetinde kesinti durumu söz konusu olabilir veya emniyet termostatı bozuk olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan teknik servis yardımı almalısınız.
  1. F.077 Arızası Brülör işletimi bloke oluyor.
  • Çözüm Bir yoğuşma suyu pompası ya da harici atık gaz klapesi, brülör işletimini bloke ettiği zaman bu sorun yaşanır. Atık gaz klapesi geri bildirimi olmayabilir veya hata olabilir, atık gaz klapesinde sorun olabilir, yoğuşma suyu pompasında problem olabilir. Gerekli kontrollerin yapılarak sorunun giderilmesi amacı ile servis yardımı almanız gerekir.
  1. F.080 Arızası actoSTOR giriş sıcaklık sensörü sorunu.
  • Çözüm Giriş sıcaklık sensörü bağlı değilse veya arızalıysa bu sorun yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarda; sensörü, fişi, kablo demetini, anakartı kontrol etmek gerekir. Arızalı aksam veya parça tespit edilerek müdahale edilmelidir. Bunun için de mutlaka teknik servis yardımı almalısınız.
  1. F.081 Arızası Boyler, öngörülen süre sonrasında tamamen doldurulmadı.
  • Çözüm Boyler belirli bir sürenin ardından tam doldurulmamışsa bu sorun yaşanır. Boyler doldurma sensörü, boyler sıcaklık sensörü, aqua sensörü/sınırlayıcısı, üç yollu vana, pompa, ikincil eşanjör arızası veya kablo demeti sorunu olabilir. Kontrol ve müdahale amaçlı servis yardımı almalısınız.
  1. F.082 Arızası Yabancı akım koruma anodu arızalı ya da bağlı değil.
  • Çözüm Bu durumda yabancı akım koruma anodu kontrol edilmeli bağlı değilse bağlantısı gerçekleştirilmeli, arızalı ise değiştirilmelidir. Bu konuda mutlaka servis yardımı alınmalı, cihaza müdahale edilmemelidir.
  1. F.083 Arızası Brülör çalıştığında gidiş-dönüş sensöründe artış olmuyor.
  • Çözüm Arıza durumunda öncelikle kombi su basıncına bakılmalı, basınç düşükse su basma işlemi uygulanmalıdır. Basınç normalse veya su basma işlemine rağmen sorun düzelmezse servis çağırmak gerekir. Gidiş devresi sıcaklık sensörü temas etmiyor olabilir, dönüş devresi sıcaklık sensöründe temas olmayabilir. Sensörler ve bağlantılar kontrol edilmelidir. Bu konuda uzman yardımı almanız şarttır.
  1. F.084 Arızası Gidiş-dönüş bağlantısı sensöründeki sıcaklık farkı tutarsız değer içeriyor.
  • Çözüm Gidiş devresi sıcaklık sensörü montajı doğru olmayabilir, dönüş devresi sıcaklık sensörü montajı doğru olmayabilir, gidiş ve dönüş devresi sıcaklık sensörü karıştırılmış olabilir. Gerekli kontrollerin yapılarak arızanın giderilmesi amacı ile servis yardımı almanız gerekmektedir.
  1. F.085 Arızası NTC sensörlerin montajı yanlış.
  • Çözüm Gidiş ve dönüş devresi sıcaklık sensörleri yanlış boruya monte edilmiş ya da aynı boruya monte edilmişse bu sorun yaşanır. Bağlantıların kontrol edilmesi ve montaj işleminin uzman servis ekiplerince düzeltilmesi gerekir.
  1. F.087 Arızası Ateşleme trafosu, elektronik karta bağlanmamış durumda.
  • Çözüm Bu durumda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan servis yardımı almalısınız. Ateşleme trafosu bağlı değilse, kablo demetinde kesinti durumu söz konusu ise bu sorun yaşanabilir. Gereken kontrol ve müdahalenin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  1. F.088 Arızası Gaz vanasına elektrik bağlantısı kesilmiş.
  • Çözüm Gaz valfi bağlı olmayabilir, gaz valfi doğru şekilde bağlanmamış olabilir, harici olarak kablo demetinde kısa devre durumu söz konusu olabilir. Bağlantı, montaj kontrolü yapılmalı, kablo demeti kontrol edilmeli gereken müdahale uzman servis ekiplerince uygulanmalıdır.
  1. F.089 Arızası Takılan ısıtma devresi pompası cihaza uygun değil.
  • Çözüm Cihaza pompa monte edilmiş ancak takılan pompa cihaza uygun değil. Bu durumda doğru pompa monte edilmeli veya doğrudan servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.090 Arızası actoSTOR ile iletişim kesilmiş.
  • Çözüm Kablo demetinde kesinti olabilir, kart fişi tam olarak takılmamış veya gevşemiş olabilir. Gereken kontrollerin servis ekiplerince yapılması ve sorun görülen akşamların düzeltilmesi gerekmektedir. Kart arızası da olabileceğinden kart kontrolü de gerekir.
  1. F.091 Arızası actoSTOR sensörü sorunu.
  • Çözüm Bu durumda önce kablo demetinin kontrol edilmesi gerekir. Bir kesinti durumu söz konusu olabilir. Harici olarak actoSTOR fişi takılmamış ya da gevşemiş olabilir. Bu kontrol de uzman servis ekiplerince gerçekleştirilmeli gereken işlemler yapılmalıdır.
  1. F.092 Arızası Gaz türü ayarı yanlış bağlanmış.
  • Çözüm D.156 gaz cinsi dönüşümü tamamlanmadığı zaman bu sorun yaşanır. D.156 ayarının servis ekiplerince kontrol edilmesi gerekmektedir.
  1. F.095 Arızası Gaz vanası kademe motoru, izin verilen min. kademe sayısına ulaştı.
  • Çözüm Arıza durumunda her ihtimale karşı kombiye birkaç kez reset atmalı, sorunda düzelme olmazsa servis yardımı almalısınız. Atık gaz yolunda sorun olabilir, yoğuşma suyu gider hattında tıkanma olabilir, gaz cinsi doğru olmayabilir, D.052 içindeki gaz vanası ofseti doğru ayarlanmamış olabilir, gaz valfi kablo demetinde kısa devre olabilir, gaz valfi elektrik bağlantısı yapılmamış veya yanlış yapılmış olabilir, ayarlama elektrodu veya kart arızası söz konusu olabilir.
  1. F.096 Arızası Gaz vanası kademe motoru, izin verilen max. kademe sayısına ulaştı.
  • Çözüm Arıza durumunda cihazı birkaç kez servis öncesi resetlemelisiniz. Resetleme işlemine rağmen düzelme olmazsa servis çağırmalısınız. Gaz bağlantı basıncı düşük olabilir, gaz cinsi doğru olmayabilir, D.052 içindeki gaz vanası ofseti doğru ayarlanmamış olabilir, gaz valfi kablo demetinde kısa devre durumu söz konusu olabilir, gaz valfi elektrik bağlantısı yapılmamış veya yanlış yapılmış olabilir, harici olarak elektronik kartta sorun olabilir. Kontrollerin mutlaka servis ekiplerince yerinde yapılması gerekir.
  1. F.105 Arızası Gaz vanası ofseti yanlış ayarlanmış.
  • Çözüm D.052 içindeki gaz vanası ofseti doğru ayarlanmadığı zaman bu sorun yaşanmaktadır. Gaz valfi ofset ayarının kontrolü ve ayarlanması için mutlaka servis yardımı almalısınız.
  1. F.194 Arızası Elektronik kart güç kaynağı ünitesi arızalı.
  • Çözüm Elektronik kartın güç kaynağı ünitesinde sorun olabilir. Bu durum kart arızasına da bağlı olabileceğinden cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.195 Arızası Cihaz, elektrik beslemesinde düşük gerilim tespit etti.
  • Çözüm Akım beslemesinde dalgalanma durumu olduğunu belirtir. Yetersiz besleme durumu da denilebilir. Bu aşamada şebeke elektriğinin kontrol edilmesi sorun görülmezse kartın kontrol edilmesi, kartın tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekir. Bu durum yeniden yaşanabileceği için voltajı düzenlenmesi amacı ile kombi regülatörü cihazı kullanılmalıdır.
  1. F.196 Arızası Cihaz, elektrik beslemesinde aşırı gerilim tespit etti.
  • Çözüm Akım beslemesinde aşırı gerilim olduğunu belirtir. Bu durumda şebeke gerilimi kontrol edilmelidir. Şebeke geriliminde sorun görülmezse bu sebeple bir kart arızası meydana gelmiş olabilir. Kart tamiri veya değişimi sonrası sorun giderilebilir. Ancak arızanın yeniden yaşanma olasılığı olabileceği için voltaj düzenleyici regülatör cihazı kullanılmalıdır.
  1. F.320 Arızası Isıtma devresi pompası bloke olmuş.
  • Çözüm Blokaj açma fonksiyonu başarısız olmuş. Bu durumda pompada kir veya yabancı maddeler olabilir. Pompa kontrolü yapılmalı, gereken temizlik sağlanmalı, sorun düzelmez veya pompada kir-yabancı cisimler tespit edilmezse değiştirilmesi gerekir. Bu aşamada mutlaka teknik servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.321 Arızası Pompa elektroniği arızalı.
  • Çözüm Doğrudan pompa arızası da denilebilir. Pompa değişimi için servis yardımı almalısınız.
  1. F.322 Arızası Isıtma pompası aşırı ısınmış.
  • Çözüm Sıcaklık acil durum işletimi tarafından düşürülememiş. Pompa, elektronikte kısa süreli çok yüksek sıcaklıklar bildiriyorsa bu sorun yaşanır. Bu durumda pompa kontrolü yapılmalı, gerek görülür ise parça sıfırı ile değiştirilmelidir.
  1. F.323 Arızası Isıtma devresi pompası kuru çalışma konumunda.
  • Çözüm Sistemde hava olabilir. Harici olarak pompada kuru yanma durumu söz konusu olduğu için pompa arızası söz konusu olabilir. Sistemde hava varsa alınmalı, sorun düzelmez veya hava görülmezse pompa değişimi yapılmalıdır. Bu konuda doğrudan teknik servis yardımı alınmalıdır.
  1. F.324 Arızası Elektrik pompa bağlantısı kesilmiş.
  • Çözüm Kombide pompaya giden kabloda problem olabilir. Bu aşamada öncelikle kablonun kontrol edilmesi, sorun-aksaklık görülmesi halinde değiştirilmesi gerekir. Sorun veya aksaklık görülmezse pompa değişimi gerekmektedir. Bu konuda mutlaka teknik yardım alınmalıdır.
  1. F.325 Arızası Isıtma devresi pompasında bir aksaklık var.
  • Çözüm Pompa bloke konuma geçmiş. Pompa işlevselliğinin kontrol edilmesi, sorun görülmesi halinde pompanın değiştirilmesi gerekir. Bu konuda can ve mal güvenliği açısından cihaza müdahalede bulunmamalı, doğrudan servis yardımı almalısınız.
  1. F.344 Arızası Ayarlama elektrodu kullanılmaya devam edilemez.
  • Çözüm Kalibrasyon değerleri aktarım sorunu denilebilir. Bu durumda ayarlama elektrodu değişimi gerekebilir. Teknik açıdan cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
  1. F.363 Arızası EEPROM ekranı okuma/yazma testi sırasına arıza bildirdi.
  • Çözüm Boyler üzerine yazma hatalı olabilir. Bu durumda ekranın değişimi gerekir. Harici olarak kartın da kontrol edilmesi gerekir. Arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.
  1. F.707 Arızası Ekran ile elektronik kart arasında iletişim yok.
  • Çözüm Ekran kartı ile elektronik kart arasındaki PeBUS iletişimi kesildiği zaman bu sorun yaşanır. Bu durumda servis yardımı almalısınız. Ekran kartı ile elektronik kart arasındaki bağlantıların kontrolü gerekir. Gerekli ise ekran kartı ve elektronik kart arasındaki kablo değiştirilmelidir. Kartlardan birinde veya ikisinde sorun görülürse kartların değişimi de gerekebilir.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Petek Yıkama