- F01 Arızası Aşırı ısınma problemi.
- Çözüm Kombi içerisindeki limit termostat sirkülasyonu kesintiye uğrattığı zaman bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda; öncelikle su basıncını kontrol etmeli, kombi su basıncı düşükse su basma işlemi uygulamalısınız. Basınç ideal değerdeyse tesisat ve petek vanalarının kapalı olmadığından emin olmalısınız. Yaz-kış her mevsim petek vanalarının açık olması gerekir, kesinlikle kapatılmamalıdır. Vanalar da açık durumda ise kombiyi arızadan çıkarmak için reset atmak gerekir. Birkaç reset işlemi de işe yaramıyorsa bu aşamada teknik servis yardımı alınmalıdır. Kombide; sensör, kart, eşanjör, pompa, üç yollu vana gibi parçalarla birlikte tesisatı ve filtreyi de kontrol etmek gerekir.
- F02 Arızası Sıcak su NTC sensör arızası.
- Çözüm Sıcak suyu ısısı izin verilen aralık dışına çıkmışsa cihaz bu arızayı verir. Bu gibi durumlarda cihazı resetlemek çözüm olmayacaktır. Teknik açıdan servis yardımı almalısınız. Kullanım suyu sensörü bozuk olabilir, sensör bağlantılarında ve kartta problem olabilir.
- F03 Arızası Gidiş devresi NTC sensör arızası.
- Çözüm Kablo bağlantılarında arıza veya hata durumu söz konusu olabilir. Harici olarak sensör bozuk veya kart arızalı olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan doğrudan teknik servis yardımı alınmalıdır.
- F04 Arızası Gaz yokluğu-ateşleme arızası.
- Çözüm Arıza durumunda yapmanız gereken ilk işlem gaz kontrolüdür. Dairenizde gaz kesintisi var mı? Gaz vanaları açık mı? Kombiye gaz geldiğinden emin misiniz? Dairenizde gaz kesintisi yok, gaz vanaları açık durumda ve kombiye gaz geldiğinden kesin olarak eminseniz sorun kombide demektir. Bu durumda yapmanız gereken son işlem cihazı resetlemektir. Bazen tek bir reset ile bazen de peş peşe birkaç reset işlemi ile sorun çözümlenebilmektedir. Ancak resetleme sonrası düzelme olmazsa teknik servis yardımı almalısınız. Arıza durumu baca sistemi, yoğuşma sistemi dahil kart, gaz valfi, iyon-ateşleme elektrodu gibi birçok parçaya bağlı olabilir.
- F05 Arızası Prosestat sorunu.
- Çözüm 25 saniye boyunca hava sirkülasyonu sağlanamazsa cihaz bu arızaya geçer. Bu gibi durumlarda cihaz hava sirkülasyonu sağlayamadığı için bloke konumda olur ve hiçbir konumda çalışmaz. Teknik açıdan bu gibi durumlarda kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem cihazı resetlemektir. Birkaç reset işlemine rağmen düzelme olmazsa teknik servis yardımı almalısınız. Arıza durumu baca sistemi dahil, fan, prosestat, kart gibi birçok parçadan kaynaklı olabilir.
- F06 Arızası Dönüş devresi NTC sensör arızası.
- Çözüm Kablo bağlantılarında arıza veya hata durumu olabilir. Bu gibi durumlarda resetleme işlemi bir işe yaramaz. Teknik açıdan direkt servis yardımı almak gerekir. Sensörde, sensör bağlantılarında veya kartta problem olabilir.
- F07 Arızası Gaz vanası sorunu.
- Çözüm Arıza durumunda cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Düzelme olmazsa teknik yardım almalısınız. Kumanda arızası söz konusu olabilir.
- F08 Arızası Dönüş devresi sensörü aşırı ısınmış.
- Çözüm Dönüş devresi sıcaklığı aşırı yükseldiğinde sorun yaşanır. Arıza durumu sadece sensöre değil harici olarak tesisata, filtreye ve kombide kart, eşanjör, pompa gibi birçok parçaya da bağlı olabilir. Bu konuda cihaza müdahale etmeden doğrudan servis yardımı alınmalıdır.
- F09 Arızası Prosestat sorunu.
- Çözüm Prosestat 15 saniye kadar kapalı kalır yani işletimde olmazsa, fan çalışmasını durdurur ve ekrana bu hata kodu yansır. Prosestat işletime geçerse eğer cihaz normale döner. Bunun için cihazı birkaç kez resetlemek, resetleme ile de sorun çözümlenmiyorsa teknik servis yardımı almak gerekir. Arıza durumu; fan, prosestat, kart gibi parçalara bağlı olabilir. Harici olarak baca sistemine de bakılması gerekir.
- F10 Arızası Tesisat basıncı ideal değerde değil.
- Çözüm Bu durumda ısıtma devresi pompası bloke konuma geçer ve cihaz geçici süreliğine çalışmasını durdurur. Tesisat su basıncı düşük veya yüksek olabilir. Ekrandan basınç değerini görüntüleyebilirsiniz. Basınç değeri eğer 1 barın altını gösteriyorsa cihazın sağ altında monteli durumda olan mavi doldurma musluğunu sola çevirip basıncı 1.5 bara çıkarmalı, işlem sonrası doldurma musluğunu yeniden kapatmalı ve iyice sıkmalısınız. Basınç değeri 2.5 bar üzerini gösteriyorsa kombiye en yakın petekten su alarak basıncı 1.5 bara düşürme, basınç düştüğünde işlemi sonlandırmalısınız. Bu uygulamalardan sonra cihaz normale dönecek ve çalışacaktır. Ancak arıza durumu çok sık yaşanıyorsa, işlem sonrası arıza durumunda düzelme olmuyorsa veya işlemi bir sebeple uygulayamıyorsanız bu gibi durumlarda teknik servis yardımı almalısınız. Cihaza herhangi bir işlem uygulamamalısınız.
- F11 Arızası Isıtma konumunda sıcak su sıcaklığı genliği çok yüksek.
- Çözüm Bu arıza durumunda ısıtma devresi pompası bloke konuma geçer. Öncelikle kombi su basıncına bakmalı ve basınç düşük durumda ise basıncı 1.5 bara kadar yükseltmelisiniz. Basınç idealde veya yükseltmenize rağmen arızada düzelme olmuyorsa; pompa gücü yetersiz olabilir, sistemde hava olabilir, çekvalf bloke konuma geçmiş veya doğru takılmamış olabilir. Bu gibi durumlarda teknik servis yardımı alınmalıdır.
- F12 Arızası Şebeke gerilimi çok düşük.
- Çözüm Kombiye gelen veya daireye gelen şebeke elektriği düşükse cihaz bu uyarıyı verir ve doğrudan devre dışı kalır, hiçbir konumda çalışmaz. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden bir süre kadar beklemek gerekir. Voltaj düzeldiğinde sorun da düzelebilir. Ancak uzun süre beklediğiniz halde arıza durumunda düzelme olmazsa teknik servis yardımı almanız gerekir. Bu durum kombinin anakartını yakmış veya kart bu sebeple arızalanmış olabilir. Harici olarak dairenizdeki elektriği de kontrol ettirmeniz gerekir. Bu gibi sorunların yaşanmaması adına da mutlaka kombi regülatörü cihazı kullanmanızı öneririz.
- F13 Arızası NTC sensörler bağlı değil veya doğru bağlanmamış.
- Çözüm NTC sensörlere müdahale edildi ise bağlantılarında sorun olabilir veya bağlantıları yapılmamış olabilir. Bağlantıların ve sensörlerin kontrol edilmesi gerekir. Harici olarak gaz valfi adım motoru bağlı olmayabilir, kart üzerindeki çoklu soket yanlış takılmış olabilir, kablo demetinde kesinti durumu söz konusu olabilir, adım motoru veya bir kart arızası olabilir. Bu konuda mutlaka servis yardımı almalısınız.
- F14 Arızası Ateşleme bloke oluyor.
- Çözüm Ateşleme sinyali önceden tanımlanmış olan zaman aralığının 5 saniye kadar dışına çıkarsa bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda servis öncesi cihazı resetlemek gerekir. Tek bir reset işlemi ile düzelme olmazsa uygulama birkaç kez daha tekrar edebilir. Yine de sorunda düzelme olmuyorsa; baca sistemi, yoğuşma sistemi ile birlikte kombide; gaz valfi, kart, iyon elektrodu gibi parçaların kontrol edilmesi gerekir.
- F15 Arızası Alev devre dışı, ateşleme bloke oluyor.
- Çözüm Brülördeki alev 10 saniye içinde devre dışı kalırsa ateşleme direkt bloke olur. Bu durumda ekrana bu hata kodu yansır. Bu gibi arıza durumlarında cihazı arızadan çıkarmak için resetlemek gerekir. Birkaç reset işlemi de işe yaramazsa yani arızada düzelme olmazsa teknik servis yardımı alınmalıdır. Arıza durumu; baca sistemine, yoğuşma sistemine ayrıca gaz valfi, kart, iyon elektrodu gibi parçalara bağlı olabilir.