Demirdöküm Nitron Kombi Kullanımı
Demirdöküm Nitron Kombi Kullanımı nasıl olmalı? Demirdöküm Nitron kombi almak isteyen veya mevcut dairesinde Nitron kombi bulunup cihazı nasıl çalıştıracağını bilmeyen tüm müşterilerimiz hazırladığımız bu videomuzu izleyebilir. Videomuzda Demirdöküm markasına ait Nitron model kombilerin çalışma sistemi, kullanım bilgisi ve cihazın tüm özellikleri anlatılmıştır. Nitron kombiler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri videomuzda bulabilirsiniz. Nitron kombi ısıtma dereceleri, su basma işlemi gibi tüm bilgiler videomuzda yer almaktadır.
Merhabalar Ustalarım.
Demirdöküm Nitron kombiyi 5 inci senedir kullanıyorum.(Evim hem dıştan hem de içten yalıtılmlı) Havlu pan hariç 7 petekte Danfos “Termostatlı Radyatör Vanası” takılı olarak kullanıyorum.(salon 2 büyük petekle kapalı vaziyette)Bu yıla kadar kombiyi kış mevsiminde en fazla 40 derecelere kadar çıkarıyor ve termostatik vanayı da 3 e ayarlıyordum ve öyle kullanıyordum.(hanım biraz üşüyorum diye şikayet ediyordu ama ben biraz soğuğa dayanıklı olduğumdan üşümüyordum)
Bu sene torun bakıyoruz ve hem üşümemek hem de tasarruflu olmak adına biraz daha bu konuyu araştırdım ve şu uygulamayı yapıyorum.
Kombiyi sabah 60 dereceye ,termostatik vanaları 3 e alarak ve kullanılan odaların ve mutfağın kapılarını açarak devam ediyorum.Ev çok hızlı bir şekilde ısınıyor üşümüyoruz ve bu havalarda günün içerisinde termostatik vanaları 2-2,5 getirerek (Gece bir iki gibi yatarken kombiyi 30 getiriyoruz) üşümeyerek kullanıyorum..(gündüz kullanmadığımız yatak odasının termostatik ayarını da 2 de bırakıyor kapısını kapatıyor ve akşam geç saatlerde açıyorum)
Bu şekilde kullanmak nasıl bir sonuç verir, tasarruflu olurmu ve günlük 24 saat ne kadar yakarsa işlem tamam diyebiliriz.Başka öneriniz varsa benimle paylaşırmısınız lütfen.
Şimdiden teşekkür eder,hayırlı işler,hayırlı 2021 yılı ve herşeyin gönlünüzce olamsını
dilerim.
Merhaba Kemalettin Bey… Termostatik vana kullanıyorsanız eğer oda sıcaklığına bağlı vanayı kısabilir-yükseltebilirsiniz. Bu şekilde kullanımda bir sorun yok. Ancak tasarruf oranı ne olur ya da tüketim kaç m³ olur bunun hesabını biz yapamayız. 24 saatte bize kalırsa 8-10 m³ kullanımı ideal gibi. Ancak bu durum binadaki yalıtıma, tesisatın kombinin durumuna, dairenin bulunduğu kata, cihazın kullanım sıcaklığı gibi birçok etmene bağlı değişebilir. Bize kalırsa ısınabildiğiniz, randıman alabildiğiniz sıcaklıklar en ideal sıcaklıklardır.
Kombinin solundaki saat ekrani surekli yanip sonuyor ve kombi petekleri isitmiyor ama sicak suyu actigimizda cesmeden sicak su geliyor acaba kislik konumda nasil calistirabiliriz. Ayrica reset yapamiyorum. Yardimci olursaniz memnun olurum.
Merhaba Hakan Bey… Muhtemelen kombiye program ayarı yapılmış. Yoksa soldaki ekran her zaman için sönük bir şekilde kalır. Bu yüzden petekleriniz ısınmıyor olabilir. Tabi öncesinde kombiyi kış konumuna aldığınızdan emin olmanız gerekir. Ekranın sol altında kar sembolü varsa kombi kış konumunda demektir. Güneş sembolü varsa kombi yaz konumunda yani sadece sıcak su konumunda demektir. Kombi yaz konumundaysa eğer; mode düğmesine ekranda kar simgesini görene kadar basın. Kar simgesi kış konumunu temsil eder ve kombi kaloriferleri ısıtmış olur. Kombi bu konumda olmasına rağmen yine de petekleri ısıtmıyorsa servis müdahalesi gerekir. Kombi bir hata kodu vermediği sürece resetleme işlemi bir işe yaramaz. Resetleme işlemi cihaz ekranda belirli arıza kodları verdiğinde (örneğin; F04, F4 ateşleme arızası gibi) resetleme işlemi yapmak gerekir. Cihaza program ayarı yapılmış olabilir ya da parçalarda sorun olabilir. Sorunu yerinde incelememiz lazım.