Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombinin daha verimli çalışması, tasarruf sağlaması, daha uzun ömürlü olması için senede 1 kez bakım işlemi gerekir. Kombi bakımı nedir? Nasıl yapılır veya hangi uygulamalar yapılır? Bakım uygulaması neleri kapsar? Kombi bakımı-temizliği konusunda merak ettiğiniz soruların yanıtını uzman teknisyenimiz videomuzda detaylı bir şekilde açıkladı. Kombi bakımının nasıl yapıldığını, işlem sırasında hangi uygulamaların yapıldığını videomuzu inceleyerek öğrenebilirsiniz. Videomuzda uzman teknisyenimiz kombi bakım işlemini yaparak, uygulamaları sırası ile açıklamaktadır.

Uzmanına Sor & Yorum Yap

Hafta içinde sormuş olduğunuz sorular, yapmış olduğunuz yorumlar en geç 6 mesai saat içerisinde cevaplanmaktadır.

Yorumlar (8 Yorum)

  1. Dogan Karataş dedi ki:

    Klima heat getirdiğim de 10 dakika sıcakta çalışıyor sonra calışmıyor turbo alınca çalışıyor arada sırada da klimanın üstünde turuncu timer ışığı yaniyo neden acaba

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Doğan Bey… Cihazda teknik bir sorun olabilir. Ancak incelemeyi yine de yerinde yapmadan net bilgi aktarmamız çok zor.

  2. macit dertsiz dedi ki:

    merhaba vailant turbo tek plas kullanıcısıyım8 10 dk yanması normalmidir 5.4 pompanın calısması arızası gozuküyor muhtemel arıza nedir bilgiler için tskler

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Macit Bey… Kombilerin çalışma süresi otomatiktir. Ayarlanan sıcaklık, tesisatın durumu, binadaki ısı kaybı, dairenin bulunduğu kat gibi birçok duruma bağlı değişir. Kombi tesisatta düşük sıcaklık algılarsa devreye girer. Bu durum brülör bekleme süresi ile ntc sensöre bağlıdır.

  3. Hakkı sövütcü dedi ki:

    Meraba d.d. aden kombi çok sık devreye giriyor 20 saniye çalışıyor 1 dakika duruyor.
    İlk ateşlemeyi patlamalı yapıyor ve fan motorundan aşırı rüzgar sesi geliyor sebebi nedir acaba tşk ler hayırlı işler

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Hakkı Bey… Kombi düşük sıcaklıklarda çok sık devreye girebilir. Ancak 20 saniyelik bir çalışma oldukça kısadır. Kombi en düşük sıcaklıkta olsa bile kısadır. Kombiniz biraz eski model olduğu için bu duruma da bağlı olabilir. Ancak yine de; sensör, kart gibi parçaları ayrıca tesisatı kontrol etmek gerekir. Tesisat veya filtrede tıkanıklık durumu da söz konusu olabilir.

  4. serdar kanğı dedi ki:

    ustam beko marka kombimiz var bazen suyu açtığımızda veya peteklerde çalışırken çok uğultu geliyordu bende fan motorunu söktüm ve çok pis olduğunu gördüm temizleyip taktım ses kesildi rahatladı ertesi gün serin olunca petekleri açtım biraz çalışınca su basıncı 0 olmuş ve arıza verdi su bastım 1.5 bar çalıştırdım önce 10 saniye ateşleme yapıp ateşi kesmeye başladı sıcak suda önce ateşi kesip hemen çalışıyordu şuan pek kesme yok gibi ama 40 derece alınca petekler şuan tam olarak ısınmıyor gibi arka odalardaki petekler dahada kötü sıcak suda problem yok yardımcı olursanız sevinirim

    1. Kombi Tamircisi dedi ki:

      Merhaba Serdar Bey… Kombi bakımı kadar petek bakımı da gerekli ve önemli bir işlemdir. Fan temizliği sonrası ses yapma sorunu giderildiğine göre cihaza uzun zamandır bakım yapılmamış. Kombiye bakım yapılmamışsa tesisata da bakım yapılmamış demektir. Aldığınız verim düşükse eğer petek temizliği gerekebilir. Kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Kombi parçalarında kireçlenme veya farklı sorunlar olabilir. Sorunu ancak yerinde inceleyerek size bu konuda net bilgiler sunabilir ve yardımcı olabiliriz. Yani kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmuyor maalesef.