Petek Tesisatına Antifiriz Eklenebilir mi?
Diyelim ki hastalandınız ve hastaneye gittiniz. Doktor size hastalığınız üzerinden ilaç verir. Ve bu ilaçların düzeltici etkisi kadar yan etkileri de bulunur. Yan etkileri sebebi ile de farklı hastalıklar meydana gelebilir. Antifiriz de aynen bu şekilde olmaktadır. İyi sonuçla tasarruf elde edeyim derken ileride yaşayabileceğiniz sorunları da bilmeniz gerekir. Bu uygulamayı tesisatçılar ya da tesisat uygulamaları yapan firmalar sizlere önerebilir. Fakat uygulatmadan önce zararlarını bilmeniz gerekir.
Antifirizin Özelliği Nedir?
Suyun donmasını engellemek ve suyun kaynamamasına engel olmaktır. Buna ek olarak sudaki ısıyı kısa süreliğine muhafaza eder.
Kalorifer Tesisatına Antifiriz Konulur mu?
Kalorifer tesisatına antifiriz konulabilir. Fakat yararlarından çok zararları vardır. Genel anlamda kullanıcılar antifiriz konulduğunda daha iyi elde edebileceklerini aynı zamanda fatura tutarlarının da düşeceğini düşünmektedir. Fakat durum bu şekilde olmaz. Yanlış bir uygulama olduğu gibi uzman yardımı alınmadan yapılan uygulamalar çeşitli sorunların yaşanılmasına neden olur.
Antifirizin Yan Etkileri Nelerdir?
Tesisatta bulunan su kombi içinde de dolaşmaktadır. Antifiriz kimyasal yapıda olduğu için kombide bulunan genleşme tankı aynı zamanda eşanjör gibi parçalarda delinme durumlarına sebep olabilmektedir. Tesisat delinebilir, kaloriferlerde delinme söz konusu da olabilir.
Antifiriz Konusunda Önerilerimiz
Tesisatınız kirlendi ise daha iyi randıman sağlayabilmek amacı ile kimyasal ilaç koyma düşüncesinde iseniz peteklerinizin temizliğini yani tesisat yıkama işlemini yaptırabilirsiniz. Zarar bakımından etkisi antifirize göre çok daha düşük olan kimyasal ilaçlar da bulunmaktadır. Tesisatınıza konulan kimyasal ilaçla yıkama yapıldığında kimyasal ilacın tesisatınızda kalmaması amacı ile kimyasal ilaç ayrıştırıcı tozlar bulunmaktadır. Ve bu tozlar da tesisat yıkamada etkili olmaktadır. Bu uygulamayı yaptırırsanız emin olabilirsiniz ki hem tesisatınızda hem de kombinizde antifirizin sağladığı sorunları yaşamayacaksınız.
Tesisat yıkama konusundaki önerilerimiz her bir kombi kullanıcımız için geçerli olmaktadır. Ayrıca tesisat yıkama işlemi sadece petek sistemlerinde değil yerden ısıtma sistemlerinde de geçerlidir. Bu uygulama yalnız uzmanı tarafından yapılır ise alınan sonuç iyi olur. Aksi halde beklenen sonucu alamayacağınız gibi sorunlar da yaşayabilirsiniz.
Evet normal antifrez kombiye zarar verirmis.Hatta bazi tekn. usta kombi klavuzda tavsye edilen marka ( sentinel) katkiyi bile onermedi.( petek temzlik uzayacgi icinmi acaba) Propilen glikol antifrez olabilir deniyor.Tesisatim 3 yillik.Oneriniz.A il evap lutfen.izmir
Merhaba Nurten Hanım… Hangi konuda acil cevap bekliyorsunuz anlayamadık? Tesisatınızın temizliği gerekiyorsa eğer kısa süreliğine İzmir iline hizmet vermediğimiz için size yardımcı olamıyoruz. Ancak kombi konusunda sorularınız varsa elimizden geldiğince uzaktan yardımcı olmaya çalışırız.
Köydeki eve kaloriferli soba kurduk. Su tankını çatıya koyduk. Soba üzerinde kışın antifiriz koyun ibaresi var.
Acaba koymamızda sakınca var mı? Su tanmi 45 lt hangi oranda antifiriz koymalıyız?
Merhaba Osman Bey… Firma olarak kaloriferli soba ve su tankı hizmeti vermediğimiz için detayları da bilemiyoruz maalesef. Bu konuda ilgili kişilerden bilgi ve yardım alırsanız daha sağlıklı olur. Biz kombi servisiyiz ve sizi yanlış bilgilendirmek istemeyiz.